GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2017 Salı 11:52

İzmir’de trafik cezalarında son moda: TL gitti, Dolar geldi!

İzmir’de evlerine, işyerlerine trafik cezası tebligatlarını görenler şaşkına dönüyor. Özel işletme tarafından işletilen İzmir Otogarı’nda yolcu dolmuşlarına dolar üzerinden ceza kesilmeye başlandığı öğrenildi.

Ender ALDANMAZ EGEDESONSÖZ- Hükümet tarafından dolarda yaşanan yükselişi önlemek ve Türk Lirası’nın kullanımını arttırmak için yoğun çaba sarf edilmeye devam ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar yerine Türk lirası kullanımı çağrısına dev şirketlerden spor kulüplerine kadar birçok alanda faaliyet yürüten kurumlar olumlu karşılık vermiş ve dev şirketler dolar üzerinden yaptıkları alış-verişlerini durdurmuştu.

Yaygın bir kampanya üzerinden yürütülen çalışmanın üzerinden kısa bir zaman geçmesine karşın geçtiğimiz günlerde yaşanan olay kafalarda soru işareti yarattı.

100 DOLAR CEZA!
İzmir’de Menemen-Otogar arasında toplu taşıma hizmeti veren dolmuşlara İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş. tarafından dolar üzerinden ceza kesilmeye başladığı öğrenildi. Bir dolmuşa indirme peronunda park ve indirme yaptığı gerekçesiyle verilen cezanın 100 dolar olduğu ve cezanın 3 gün içerisinde ödenmesi gerektiği tebliğ edildi.

‘HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORUZ’
Ceza tebligatı karşısında şoke olan dolmuş esnafı, olaya büyük tepki gösterdi. Esnaflar, “Neden Türk parası değil de dolar? Hangi ülkede yaşıyoruz?” diyerek isyanını dile getirdi.