GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2017 Çarşamba 17:54

İzmir’de tepkilere neden olan o plana Büyükşehir’den jet itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir’de bulunan 100 dönümü açık spor alanı, 15 dönümü kapalı spor alanı imarlı arazi için yeniden planlama yapılmasına itiraz edeceklerini, itirazın kabul görmemesi durumunda konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Mavişehir’de bulunan ve 100 dönümlük kamuya açık spor alanı ile 15 dönümlük kapalı spor alanı statüsündeki arazinin imara açılmasına ilişkin olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada “Karşıyaka Mavişehir’de planlama yaptığımız 100 dönümlük kamuya açık spor alanı ile 15 dönümlük kapalı spor alanı imarlı araziye yeni plan yaptılar. Arazi sahipleri bize imar için gelip gittiler. Şimdi İller Bankası buralara ortak olmuş. Kamu menfaati oluşmuş ve alan imara açılmış” sözleriyle sert tepki göstermişti.

İTİRAZ KABUL GÖRMEZSE DAVA!
Kamuoyunda ciddi tepki alan yeni imar planına ilişkin olarak Başkan Kocaoğlu’ndan yeni bir hamle geldi. Kocaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Mavişehir'de imar verilen 115 dönümlük açık spor alanlarıyla ilgili gerekli itirazı yapıyoruz. Kabul görmezse dava açacağız” dedi.