GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Aralık 2020 Çarşamba 21:00

İzmir'de tepki gösterilen etkinlik iptal edildi!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mizah Festivali'nde 'Dünya karikatüründe toplumsal eleştiri ve mizah' konulu söyleşinin iptal edildiğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 16-25 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivali kapsamında planlanan 'Dünya karikatüründe toplumsal eleştiri ve mizah' konulu söyleşi iptal edildi.

Etkinlikte, Türk ve İslam karşıtı karikatüristlerin davet edildiği iddia edilerek tepki gösterilmişti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabından etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

Bir Twitter hesabından söz konusu etkinliğin yer aldığı görselle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İzmir Valisi Köşger'i etiketleyerek, "Sayın İzmir Valim bu rezalete her halde yarın izin vermezsiniz diye düşündüm. Bu İslam düşmanı Peygamber Efendimizin düşmanına konuşmasına asla izin vermeyin Sayın Valim aman." paylaşımında bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinin de etiketlendiği paylaşıma cevap vererek, "Bu toplantı iptal edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Festival kapsamında 24 Aralık'ta yapılacak söyleşiye İslam karşıtı çizimleri olduğu öne sürülen karikatürist Jean Plantu ile Michel Kichka'nın katılacak olması AK Partililer tarafından eleştirilmişti.