GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
8 Haziran 2020 Pazartesi 13:03

İzmir’de tele-psikolog devrede: Hem de ücretsiz!

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, koronavirüs salgınında psikolojik desteğe ihtiyaç duyanlar için özel hat kurdu. Salgın sürecinde yardıma ihtiyaç duyanlar, 0850 307 0335 numaralı hattı arayabilir.

Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi olarak 0 850 307 03 35 numaralı psikososyal destek hattını hizmete soktu. Kar amacı gütmeyen ve gönüllülerle hizmet veren dernek, uzman psikologlarla vatandaşlara destek sağlıyor.

16 Mayıs tarihinde başlatılan hizmetler kapsamında 24 çağrının geldiği, uzmanların psikolojik destek talebinde bulunan vatandaşlarla görüşüp destek verdiği öğrenildi. Dernekten yapılan açıklamada, bu projenin pandemi sürecinde sağlık çalışanları, sağlık çalışanlarının yakınları, Koronavirüsten enfekte olan ya da risk taşıyan kişiler ve bu kişilerin yakınları, salgın nedeniyle kayıpları olan kişiler ve evde kalarak mücadeleye destek veren kişilere karşı hizmet verme amacıyla yürütüldüğü bildirildi.

SAAT 10.00-19.00 ARASI
Açıklamada, hizmetin kesinlikle ücretsiz olduğunun altı çizilerek şöyle denildi: “Numaramız hafta içi beş gün ve Cumartesi günleri sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 arasında aktif olarak çalışmaktadır. Gelen tüm aramalar tamamen gizlilik esasınca yapılmaktadır. Hattın işleyişi ise arayan vatandaşlarımız gönüllü uzmanlarımızla görüşmeleri sonucunda kendilerine gerekli bilgiler aktarılarak öngörüşme gerçekleştiriliyor. Bu bir seans görüşmesinden daha çok bilgilendirme ve problemleri tespit etmek amacıyla yapılmaktadır. Uzmanımız gerek gördüğü takdirde arayan vatandaşlarımızı gönüllü diğer uzmanlarımıza yönlendirerek bireysel çevrimiçi (online) seans organize edilmesini sağlayarak görüşmelere başlamalarını sağlamaktadır. Projemizde yer alan uzmanlarımız farklı çalışma alanlarında yetişkin/çocuk/ergen konularında hizmet vermektedir. Bu süreçte yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız 0850 307 0335 numaralı hattımızı arayarak bize ulaşabilirler”