GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ocak 2019 Salı 11:25

İzmir’de tarihi an… Kocaoğlu-Soyer zirvesinde neler konuşuldu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, partisinin 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer’i makamında ağırladı. Kocaoğlu, “Umarım 2014’teki gibi olmaz. 2009’daki başarıyı yakalarız. Bize düşen görev harç olup, birlik beraberlik içinde tüm örgütleri harekete geçirip bu 2 ayı çok iyi değerlendirerek elimizden ne gelecekse yapmaktır” dedi. Soyer ise, “Sizsiz bu iş olmaz. Sizin 15 senede İzmir’e kattığımız değerler bizi aydınlatacak. Buradan yola çıkarak ileriye gitmeye çalışacağız” açıklamasını yaptı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Tarihi buluşmada iki başkan birbirinden önemli mesajlar verdi.

Zirvede Soyer’in eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan da yer aldı.

BİZDE DÜŞEN HARÇ OLUP BİRLİKTE ÇALIŞMAKTIR
Görüşmede ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuştu. Başkan Kocaoğlu, “Hayırlı olsun. Hep birlikte çalışacağız. İzmir’de hedefimiz partimizin iktidarını sürdürmek. Umarım 2014’teki gibi olmaz. 2009’daki başarıyı yakalarız. Bize düşen görev harç olup, birlik beraberlik içinde tüm örgütleri harekete geçirip bu 2 ayı çok iyi değerlendirerek elimizden ne gelecekse yapmaktır. Hem partililik görevi hem İzmirlilik görevi hem de vicdanı sorumlulukla çalışmak gerekiyor. İzmirli hemşerilerimin sağduyulu hareket edeceğini, büyük başarıyla yerel seçimleri tamamlayacağımız düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Biz de çalışmalarımızı sahada her zaman olduğu sürdüreceğiz” dedi.

SİZSİZ OLMAZ!
Kocaoğlu sonrasında Soyer de bir açıklama yaptı. Soyer, “Sizsiz bu iş olmaz. Sizin 15 senede İzmir’e kattığımız değerler bizi aydınlatacak. Buradan yola çıkarak ileriye gitmeye çalışacağız. Şimdiye kadar demokrasinin en güzel örneklerini verdi İzmir. Bundan sonra son 2 ayı tüm gücümüzle İzmir’in oy potansiyelini daha artıracak çalışmalar yapacağız. Size çok ihtiyacımız var bu kampanya sürecinde size çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

YILLARDAN BERİ CHP’NİN NEFERİYİZ BUNDAN GAYRISI DÜŞÜNÜLEMEZ
Kocaoğlu ise, “Biz zaten hazırız. Yola devam edeceğiz. Tabi ki bizim ne bir yere gitmemiz söz konusu, ne bir yerden aday olmamız söz konusu. Yıllardan beri CHP’nin neferi olarak nasıl çalışıyorsak şimdi de çalışacağız. Elimizden gelen desteği vereceğiz. İzmir’in yaşam biçimi için CHP’nin başarısı için her türlü desteği yapmaya hazırız. Bundan gayrısı düşünülemez” açıklamasını yaptı.  

Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun yeğeninin ameliyatı nedeniyle ziyarete katılamadığı belirtildi. İlerleyen günlerde Türkegül Kocaoğlu ve Neptün Soyer’in bir araya geleceği de ifade edildi.