GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Ağustos 2016 Pazar 09:38

İzmir’de taksi ücretlerine zam olacak mı?

İstanbul’da taksi ücretlerine yapılan zammın ardından gözler İzmir’e çevrildi. Esnafın mevcut tarifeden memnun olduğunu ifade eden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, 2017 ortasına kadar zammın olmayacağını söyledi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Şehir içi ulaşımda vatandaşların toplu taşımanın alternatifi olarak görüp tercih ettiklerini taksi ücretlerinde zam hareketliliği yaşanıyor.

İstanbul'da taksi ve minibüs ücretlerine geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararı ile taksilerde açılış ücreti 3,20 TL'den 3,45 TL'ye, mesafe tarifesi ise 2 TL'den 2.10 TL'ye yükseltildi.

İstanbul’da yapılan zammın ardından gözler İzmir’e çevrildi. İstanbullu şoför esnafı, artan enflasyon oranları ve benzin fiyatları nedeniyle zammın zorunlu olduğunu açıklamasına karşın İzmir’de bir zam hazırlığı yapılmıyor.

2017 ORTLARINA KADAR ZAM YOK
İzmir’de zammın ne zaman gerçekleşeceğini Egedesonsöz’e açıklayan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir’de mevut olan 3 TL’lik açılış ücreti ve 2.45 TL’lik mesafe ücretinin devam edeceğini açıkladı.

Anık, “İzmir’de şu an için bir zam hazırlığımız yok. Mevcut tarifelerle 2017’nin ortalarına kadar bir zam, normal şartlarda gerçekleşmeyecek. Benzin fiyatlarında astronomik bir artış olmadığı sürece aynı ücret tarifesiyle İzmirli hemşerilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ZAM YAPMAK, ÇOK KAZANMAK DEĞİL
İstanbul’da yapılan zam oranının mevcut yaşam şartları ve enflasyon oranlarına karşın az olmasına isyan eden taksicilere karşın İzmir’de ise esnaf fiyatlardan memnun. Yüksek zamların olumlu getiriler sağlamayacağını ifade eden Anık, “Esnafımız şu an ki ücret tarifesinden memnun. Zam yapmak demek, çok kazanmak demek değil. Biz bu ücretleri belirlerken vatandaşları ve esnafı mağdur etmemek zorundayız.  Yeni ücretler hesaplanırken de belirlenen oran hem esnafı hem de vatandaşı memnun edecek bir oran olacaktır” ifadelerini kullandı.