GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Mart 2017 Pazartesi 14:59

İzmir'de taksi-dolmuşlara zam geldi, taksilere de zam kapıda!

İzmir’de Konak-Talatpaşa-Alsancak ve Alsancak-Kahramanlar-Basmane-Konak arasında ulaşımı sağlayan taksi dolmuşlara zam yapıldı. Karşıyaka-Bostanlı taksi dolmuş hattı için de görüşmeler sürerken, Oda Başkanı Anık taksilere de Nisan ayında zam gelebileceğini söyledi.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - İzmir ulaşımında büyük kolaylıklar sağlayan ve yıllardır hizmet veren taksi dolmuşlara üç yıl sonra zamma gidildi. Konak-Talatpaşa-Alsancak ve Alsancak-Kahramanlar-Basmane-Konak arasındaki iki hat için yapılan yüzde 20’lik zam ile yol ücretleri 2,50 TL’den 3 TL’ye çıktı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık, 3 yıldan beri dolmuş taksilere zam yapılmadığını belirtti.

Anık, “TEFE ve TÜFE’nin altında bir zam yapıldı. Zamlı tarife şu an  Konak-Talatpaşa-Alsancak ve Alsancak-Kahramanlar-Basmane-Konak arasındaki iki hatta uygulanıyor. Karşıyaka-Bostanlı ve diğer hatlar için zam görüşmeleri devam ediyor” dedi.

TAKSİYE ZAM NİSAN’DA

Akaryakıt da dahil olmak üzere bir çok kalemde yapılan zamlara dikkat çeken Başkan Anık, taksi ve taksi dolmuşlara zam yapılmasının zorunluluk olduğunu bildirdi. Sene başında taksilere zam yapılması konusunda bir çalışma hazırladıklarını belirten Celil Anık, “Nisan ayında zammın olabileceğini düşünüyoruz. Şu an İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep’te zamlı tarife süreci başladı. Zam kararları diğer şehirlerle birlikte alınıyor. İzmir’de zam için görüşmeler halen devam ediyor.” dedi.