GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Haziran 2024 Perşembe 18:33

İzmir’de suya zam yolda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçim dönemindeki vaatleri arasında olan su indirimini hayata geçirdikten kısa bir süre sonra suya zam yapılması için talimat verdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Genel Kurulu, olağanüstü toplanacak. 

28 Haziran 2024 tarihinde Büyükşehir Meclis toplantı salonunda gerçekleşecek genel kurulun tek gündemi ise su ve atıksu tarifesindeki değişiklik olacak. Edinilen bilgilere İZSU bürokratları genel kurula yüzde 40 zam yapılmasını önerecek. 

Zam önerisi önce plan ve bütçe komisyonu tarafından masaya yatırılarak oranı netleştirilecek. Son kararı ise meclis üyeleri verecek. 

AY BAŞINDA İNDİRİM GELMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında suya indirim de yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 1 Haziran 2024 itibariyle 0-4 arası metreküp su fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapmıştı ancak indirimin üzerinden bir ay geçmeden yeni zam gündeme alındı.

EN DÜŞÜK İZMİR OLACAK DEMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin yeni döneminin ikinci toplantısında Başkan Tugay “Bütçeyi bozmadan işleyişi bozmadan amacımız İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapmak” demişti.

SON RAKAMLAR NE?
Hali hazırdaki konut aboneleri için 0-4 arası metreküpü atık su bedeli ile birlikte 24,85 TL, 5-10 arası metreküpü atık su bedeli ile birlikte 33,18 TL, 10-20 arası metreküpü atık su bedeli ile birlikte 42,37 TL ve 21 üstü metreküpü ise atık su bedeli ile birlikte 79,33 TL.