GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2016 Salı 10:43

İzmir’de susuz yaz: 2 büyük ilçede 26 saatlik çile!

Ana boru hattındaki arıza Bornova ve Bayraklı’da yaşamı felç etti. Çalışmalar nedeniyle iki büyük ilçenin 8 mahallesi yaz sıcağında 26 saatlik susuzlukla yüz yüze!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Ağustos ayının son günlerinde kavurucu sıcaklarla mücadele ederken bir de susuzluk krizi patlak verdi.

Kentin iki büyük ilçesinde meydana gelen arıza yaşamı felç etti. Ana boruda meydana gelen arıza nedeniyle Bornova’nın Ergene, Erzene, Kızılay, İnönü, Evka 3, Atatürk ve Doğanlar; Bayraklı’nın da Mansuroğlu, Manavkuyu ve Osmangazi Mahalleleri 26 saatlik su kesintisiyle yüz yüze kaldı.

İZSU ekipleri arızayı gidermek için yoğun çaba harcarken, resmi siteden iki ilçenin bugün saat 23.00’te suya kavuşacağı açıklandı. Ancak çalışmalar sonuç verdi ve bölgeye 17.00'den itibaren su verilmeye başlandı. 

Öte yandan yaz sıcağında İzmir’in diğer ilçeleri de kısa süreli de olsa su çilesi çekiyor. Turistik ilçe Foça’nın Atatürk, Fevzipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde isale hattı onarımı nedeniyle bugün 7 saatlik kesinti yaşanıyor, Menemen’de elektrik arızası nedeniyle İstiklal ve 30 Ağustos mahallelerine de saat 17.00’ye kadar su verilemedi.

Konak, Karabağlar, Çiğli ve Torbalı’nın bazı mahallelerinde de 2-3 saatlik kesintiler yaşandı.