GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
6 Ocak 2016 Çarşamba 17:24

İzmir’de statların durmasına başkanlar ne tepki verdi?

Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak yeni statların ihaleleri iptal etmesi Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'i şoke etti.

Ankara'da bulunan Başkan Sepil, İzmir'deki gazete ve ajansların Göztepe muhabirleriyle telekonferans şeklinde gerçekleşen röportajında İzmir'in bir stadı dahi bitiremediğini belirterek yetkililere sitemde bulundu. Olayın çok taze olduğunu dile getiren Mehmet Sepil, en kısa sürede Spor Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşeceğini belirterek, "Rakiplerimiz birer birer modern tesislere kavuşurken, İzmir yerinde sayıyor. Ortada haksız bir rekabet var" diye konuştu.

Göztepe olarak İzmir'i Süper Lig'e taşımaya çalışırken bir yandan da stat için çırpındıklarını sözlerine ekleyen Başkah Sepil şöyle devam etti: "Bu sadece Göztepe ya da Karşıyaka'nın tek başına halledebileceği bir sorun değil. Tüm İzmir ve İzmirliler'in bize destek vermesi gerekiyor. Şehrin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler bir araya gelmeli, sorunlara birlikte çözüm üretmeli. Aksi halde çok uzun yıllar daha başarıyı yakalayamayız." Davayı Konak Belediyesi'nin açtığını, mahkemenin de itirazı haklı bulduğunu hatırlatan Sepil, temyiz sürecinde Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki inşaat çalışmaları durmayacağını açıkladı.

KARŞIYAKA, KOCAOĞLU'NA GİDİCEK
Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz ise 15 bin kişilik yeni stat ihalesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkranı Aziz Kocaoğlu'yla görüşeceklerini söyledi. Kulübe tahsisli eski İlçe Stadı, spor salonları, tenis kortları ve kulüp binasının proje kapsamında yıkıldığını, arazide zemin çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Diniz, "Süreçte mağdur tarafız. Başlayan projenin bitirilmesi gerekiyor. Mahkeme kararının yeni stadımıza kavuşmak için süreyi uzatmasından korkuyoruz. Kulüpler olarak Başkan Kocaoğlu'yla görüşüp belediye kanalıyla açılan davanın geri çekilmesini talep edeceğiz" dedi. (dha)