GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Haziran 2016 Perşembe 11:48

İzmir’de şok ayrımcılık iddiası: Romanları içeri almayın!

Bucalı Romanlar günü birlik tatil için gittiği Gümüldür Orman Kampı’nda kapıdan çevrilirken, işletmecinin ‘Romanları içeri almayın’ dediği ileri sürüldü. Dernek Başkanı Keskiner’den sert tepki gelirken, İzmir Milletvekili Purçu konuyu detaylı bir şekilde araştırdığını ifade etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – İzmir’in Menderes ilçesi Gümüldür beldesinde yer alan Orman Kampı’nda Roman vatandaşlara ayrımcılık uygulandığı iddia edildi.

Günü birlik tatil için Buca ilçesi Göksu Mahallesi’nden kampa giden bir grup vatandaş yetkililer tarafından içeriye alınmadığını söyledi.

Roman grup kampın girişinde güvenlik personeli tarafından çevrilirken, kampın işletmecisi Mehmet Özkan’ın ‘Romanlar gelirse içeriye almayın’ dediği iddia edildi.

Geçmiş dönemlerde de ayrımcılığa maruz kaldığını hatırlatan Buca Göksu Romanlar Derneği Başkanı İsmet Keskiner, Romanların potansiyel suçlu olarak görülmelerine ve bu gerekçeyle kampa alınmamasına tepki gösterirken uygulamanın ayrımcılık olduğunu söyledi.

ZENGİNLER GİRİYOR…

Keskiner, “Şimdi soruyoruz biz bu ülkenin eşit yurttaşları değil miyiz? Devletten kiraladığınız kampı devletin vatandaşlarına kapatma hakkını nereden buluyorsunuz?  Bütün güvenliklerinize Romanları potansiyel suçlu gibi göstermişsiniz. Romanlara orman kampına girmeyi yasaklamışsınız. Sizden Romanlara karşı daha duyarlı olmanızı bekliyoruz. Çünkü 5 parmağın 5'i bir değildir. Dar gelirli vatandaşlar giremiyor zenginler giriyor. Böyle bir durum var” dedi. 


Ankara’daki programından dolayı konuyu uzaktan takip ettiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise kente geldiğinde sorun üzerinde detaylı bir araştırma yapacağını ve somut adım atacağını ifade etti.

KİMSENİN GÖZYAŞINA BAKMAYIZ!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu konu hakkında açıklama yaptı. Purçu, “Ankara’dan İzmir’e geldiğimde o yetkililerle de, mağdur olan mahallelilerle de yüz yüze görüşeceğim. Konuyu araştırıp üzerine gideceğim. Kimseye adaletsizlik yapmak istemiyorum. Çünkü mağdurlarla da, yetkililerle de telefonda konuştum. Vatandaşlar ciddi bir yasağın olduğundan bahsederken, yetkililer, ‘gelsinler sıkıntı yok’ diyor. Ama kampın kapıdaki güvenliği insanların tipine bakarak, inisiyatif alıyor ve öyle karar veriyor sanırım. Olayı büyütüp yanlış bir şey yapmak ve İzmir’imizin adını bu konuda lekelemek istemiyorum. Afyon’daki olay gibi olursa hiç acımam, kimsenin gözyaşına bakmayız” ifadelerini kullandı.