GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
20 Kasım 2018 Salı 13:07

İzmir'de şoförlerin başkanı Menderes'e göz kırptı, tarih verdi!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve İzmir Şoförler Odası Celil Anık, adının yerel seçimlerde Menderes’te Belediye Başkan Adayı olarak geçtiğinin iddia edilmesi konusuna, “Evet ciddi bir teveccüh var, ancak ben kararımı ayın 1’inde vereceğim’’ dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İsmi bir süredir kulislerde, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Menderes Belediyesi Başkan Adayı olarak anılan Başkan Anık,  ‘Kararımı 1 Aralık’ta açıklayacağım. Görev alırsam da Menderes için en iyisini yapmaya çalışacağım’’ dedi.

Anık, ‘‘Ben Menderes’in yerlisiyim. Hem çiftçiyim, hem de esnaf. Herkesi tanırım. Bu güne kadar herkes bir şeyler yaptı, yapmaya çalıştı. Ayın birinden sonra görev verilirse ben de iyi şeyler yapmaya çalışacağım. Çünkü, Menderes turizm açısından çok daha iyi bir yerde olmalı. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan 35 kmlik bir sahile sahip ve havalimanı hemen dibimizde. Bu yeterince değerlendirilimiyor. Tek hayalim Menderes’i daha iyi yerlerde görmek.’’

SİYASİ DENGELERİN  BÜYÜK ORANDA DEĞİŞECEĞİNE İNANIYORUM
Son dönemde İzmir’de siyasi dengelerin değişeceğine dair bir algının oluştuğu söylemleri ise şu cümlelerle yanıtladı Celil Anık:

“Ben bu seçimlerin hayli enteresan geçeceğine inanıyorum. Evet, gerçekten de büyük bir dalgalanma var. Bunu, halkla iç içe olan taksici esnafımızdan da duyuyorum. 31 Mart’ta değişik sonuçların çıkacağına inanıyorum ama bu dalgalanmalar kimin lehine çıkar onu bilmiyorum.  Çünkü, daha önümüzde 4 ay gibi uzun bir süreç var. Ekonomik veriler de çok önemli. Ama ben büyük oranda siyasi dengelerin değişeceğine inanıyorum.’’

SON ON YILIN EN SIKINTILI DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ
Taksici esnafının son 10 yılın en sıkıntılı dönemini yaşadığına da dikkat çeken ve taksilere kamera takılması konusunun İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu tutulduğunu belirten Anık, ‘‘Ekonomik kriz taksici esnafını da vurdu. Son on yılın en kötü günlerinden geçiyoruz.  Taksici esnafımızın hasılatlarında yüzde 25’in üzerinde bir azalma var.  Bir de bu sıkıntılı ortamda araçlara kamera takılması geldi. Hayli maliyetli bir işlem. Esnaf haklı olarak yakınıyor ancak bu karar çıktı. Kameralı güvenlik sistemi, bakanlıkça verilen sürenin sona ereceği 31 Aralık'a kadar yerleştirilecek. Yüz tanıma gibi özelliklere sahip kameraların kayıtları İl Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzmir Ulaşım Merkezi'nde tutulacak ve takip edilecek. Yılbaşına kadar taktırmak zorunlu. Taksitle taktırmak da mümkün. Elbette zorlayamayız ama böyle bir karar çıktı. Buradan tüm taksici esnafımıza çağrı yapıyorum yılbaşı son gündür. Şimdi taktırmayan yılbaşından sonra büyük sıkıntı yaşar.’’ Dedi.