GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
1 Ağustos 2021 Pazar 10:51

İzmir’de servislere zam beklentisi!

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, UKOME tarafından karara bağlanacak servis ücreti değişikliğinde yüzde 17,95 civarında bir zam yapılmasını beklediklerini söyledi.

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla servis ücretlerine oy çokluğu ile yüzde 15 zam yapılması kararının ardından gözler İzmir’e çevrildi.

Pandemi her meslek grubunda olduğu gibi servisçilerin de zor günler yaşamasına sebep olmuş, birçok servisçi bu dönemde tekerlek döndürememişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurulu’yla yapılacak toplantıda alınacak kararların zama değil, fiyat ayarlamaya yönelik olacağını belirten İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı,  konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

 “Toplantı için müracaatımızı yaptık, haber bekliyoruz belediyeden. Toplantıdan yüzde 15-20 arasında bir karar bekliyoruz. TEFE-TÜFE endekslerine baktığımız zaman yüzde 17,95 veya 18 civarında bir artış olması gerekiyor. Bizlerin normal şartlar altında beklediğimiz rakam yüzde 35 tekâmül ediyor fakat o kadar yapmak istemiyoruz. Çünkü hizmeti veren de alan da biziz. Bu sebeple fiyat zammı değil de fiyat ayarlaması gibi düşünüyoruz.”

Bostancı, UKOME ile yapılacak toplantının Ağustos ayının 2’nci Çarşamba gününde gerçekleşmesini beklediklerini ancak henüz net bir tarih olmadığını da sözlerine ekledi.