GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2019 Salı 16:01

İzmir'de seçim sonrası ilk transfer: 6 meclis üyesi CHP'ye geçiyor!

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı’na karşı başarılı bir grafik çizen DSP’de üye olarak Kiraz Belediye Meclisi’ne giren isimlerin önümüzdeki günlerde blok olarak CHP’ye katılacağı belirtildi. CHP Kiraz İlçe Başkanı Korkmaz, “6 arkadaşımız topyekun birlikte hareket edecekler. Mazbatalarını dün aldılar. Geçişler en kısa sürede yapılacak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. İzmir’de de süreç yoğun bir şekilde yaşanırken sandık mesaisi ve ittifakların yarıştığı ilk yerel seçim olarak tarihe geçti. Kentin kırsalında yer alan ve AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nın ağırlığının hissedildiği Kiraz’da seçim akşamı Demokratik Sol Parti (DSP) fırtınası esti.

Yüzde 40’lık duvarı aşarak rekor kıran DSP ayrıca mecliste 6 üyelik koltuğunu da kaptı. Cumhur İttifakı’nın ise Belediye Başkanı Saliha Özçınar ile birlikte 9 kişilik bir temsiliyet gücü bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ise Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’ye bıraktığı ilçede hiçbir meclis üyesi bulunmuyor. İttifak 31 Mart akşamı Kiraz’da hüsrana uğramıştı. Gözler ‘altı ok’un ilçedeki temsiliyet gücüne çevrildi.

DSP’Yİ DE RENCİDE ETMEMEK LAZIM
Türkiye’nin çok partili yaşamında ilk olarak Kiraz’da hiç temsil edilmeyen CHP’yi ilerleyen günlerde yaşanacak bir gelişmenin beklediği aktarıldı. DSP’den belediye meclis üyesi seçilen Hasan Korkmaz, Tuncay Okka, Tevfik Dumanlıoğlu, Zafer Akçaylı, Hamza Akbaş ve Serap Kaya Serenlim’in ilerleyen günlerde CHP’ye geçeceği belirtildi. Blok halde gerçekleşecek transfer için konuşan CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, “Arkadaşlarımız CHP’ye geri dönecek. 6 arkadaşımız topyekun birlikte hareket edecekler. Mazbatalarını dün aldılar. Geçişler en kısa sürede yapılacak. Birden yapıp da DSP’yi rencide etmemek lazım… Bir program dahilinde yapacağız. Arkadaşlarımızın çoğu zaten CHP üyesi, partiden istifaları yok. Hedefimiz belediye almaktı, alamadık, ne yapalım. Mecliste tatlı muhalefetimizi yapacağıoz. İyi şeylere destek vereceğiz, kötü şeyleri dile getireceğiz” dedi. 

DSP’DE HERKES YERLİ YERİNDE!
DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe ise konuyla ilgili açıklama yaptı ve “DSP’de herkes yerli yerinde duruyor. Kimse böyle bir şeye kalkışmasın. Bu dönem farklı bir dönem olacak. Bu dönem uzlaşıyla yürüyecek” ifadelerini kullandı.