GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mart 2023 Perşembe 13:58

İzmir’de seçim manzaraları… HÜDA-PAR: 2018’den daha fazla oy alırız!

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) İzmir İl Başkanı Mehmet Tayyip Duran, kendilerinin terör örgütü ile ilişkilendirilmelerini reddetti. Kürtçe'nin ikinci resmi dil olmasını savunan Duran, Cumhur İttifakı'nın iki üyesi MHP ve BBP ile resmi ilişkilerinin olmadığını altını çizdi. İzmir teşkilatı olarak ise oylarının yükselme potansiyelinde olduğunu belirtti.

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine yelken açmış durumda… Deprem ve sel felaketlerinin yaşattığı büyük yıkımın ardından oldukça sönük bir havada devam eden seçim sürecinde partilerde hazırlıklar sürüyor.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında rekabetin üst seviyede olduğu süreçte HÜDA-PAR, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme ve belirli bölgelerde AK Parti listelerinden seçime girme kararı aldı.

HÜDA-PAR’ın Hizbullah örgütü ile ilişkilendirilmesi konusu ise kamuoyunda oldukça tartışıldı. Parti ise iddiaları reddetmenin yanında seçim hazırlıklarını da sürdürüyor.

Partinin İzmir İl Başkanı Mehmet Tayyip Duran, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmelerde partisine yönelik eleştirilere yanıt verdi, İzmir yerelinde seçim hedeflerini anlattı.

BİR ÖRGÜTÜN UZANTISI DEĞİLİZ
Millet İttifakı’ndan gelen Hizbullah ile ilişkilendirilme konusuna yanıtlar veren Başkan Duran, “HÜDA PAR herhangi bir örgütün veya da yapılanmanın uzantısı değildir. Bu konu ile ilgili genel merkezimizin defaatle yapmış olduğu açıklamalar mevcuttur.Biz 2012 yılında kurulmuş müstakil bir partiyiz.İlkelerimizin ve prensiplerimizin kendimize has bir özelliği vardır. Millet ittifakının atmış olduğu iftiralar karalamalar bizi çok da bağlamamaktadır” dedi.

KÜRTÇE RESMİ DİL OLMALI, BU ALLAH’U TEALA’NIN VERDİĞİ BİR HAK…
Parti programında yer alan Kürtçe’nin kinci resmi dil olması ve muhtelif yerlere yazılan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünün kaldırılması konusunda gelen soruya yanıt veren Başkan Duran, “Türkler ve Kürtler bu ülkenin aslı kurucu halklarıdır. Dolayısıyla Kürtçenin ikinci resmi dil olması bölücülük değil, Allah’u Teala’nın verdiği bir hak olarak görüyoruz.  Biz toplumun ötekileştirilmesi, ülkede yaşayan insanların birbirlerini dışlayacak söylemlerden ve davranışlardan kaçınılması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı da etnisiteye vurgu yapan söylemlerden uzak durulması gerektiğini, kardeşlik vurgusunun daha ön planda olması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı da kardeşliğimizin tesisini buradan görüyoruz” şeklinde konuştu.

MHP-BBP İLE RESMİ İLİŞKİMİZ BULUNMAMAKTADIR
Cumhur İttifakı’nda yer alan milliyetçi partiler ile ilişkilerinin durumu hakkında yorumlama yapan Duran, “Biz AK Parti ile ittifak yapmış durumdayız. AK Parti'nin ve Cumhur ittifakının adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almışız. Milletvekili çalışmalarımızda da AK Parti ile yürüyeceğimizden dolayı diğer partilerle bizim resmi anlamda bir ilişkimiz ve diyalogumuz yoktur. Aynı ittifakta yer alıyor olmaları bizim için bir sorun ve sıkıntı oluşturmamaktadır. Burada tabi ki faklı düşündüğümüz partiler olacaktır. Biz şiddete başvurulmadığı sürece her türlü fikir ve düşüncenin konuşulup tartışılabileceğine inanıyor ve aynı zaman da savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE OYUMUZU ARTTIRIRIZ
Türkiye’de ilk teşkilatlarını İzmir’de kurduklarını ve 2018 seçimlerinde 5 bin oy aldıklarını söyleyen Başkan Duran şunları dedi:

“Biz Türkiye‘nin her yerinde olan bir partiyiz. Hatta Türkiye de ilk teşkilatımızı İzmir de kurduk. 2018 seçimlerinde çok tanınmamış olmamıza rağmen İzmir’de beş bine yakın oy aldık. Devamlı sahada olan bir partiyiz. Bu seçimlerde çok daha fazla oy alacağımızı iddia ediyoruz. Özellikle bu son zamanlarda çok daha büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Halkımız HÜDA-PAR’ı tanıdıkça takdir edip sevecektir”