GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Şubat 2020 Cuma 12:07

İzmir'de savcılık kritik duruşma öncesi harekete geçti: Evlerinden alındılar!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir merkezli Ankara ve bazı illerde operasyon yapan emniyet Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş ve başka bir suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 196 kişi hakkında yakalama kararı çıktı. Zanlılardan 115 'i yaklalandı. Sabah saatlerinde evlerinden alınan isimlerin emniyete götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan, CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın başvurusu üzerine valilik Baratalı ailesine üç yakın koruma tahsis etti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yurt dışında bulunan ve İnterpol tarafından hakkında yakalama kararı bulunan Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş’un liderliğini yaptığı “FETÖ Borsası” davası öncesinde kritik bir operasyona imza attı. Kurtuluş ve bağlantılı olduğu isimler başta olmak üzere Deniz Camgöz'ün lideri olduğu iddia edilen suç örgütüne operasyon yapan savcılık kararı sonrasında emniyet müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde gözaltı işlemlerine başladı. Haklarında yakalama kararı bulunan 196 kişiden 115'i İzmir ve Ankara gibi illerde evlerinden alındı.

Serkan Kurtuluş'un elebaşı olduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik gözaltı kararı verilen 143 ve Deniz Camgöz’ün lideri olduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik gözaltı kararı verilen 53 şüpheli olduğu bildirildi.

Emniyetin üzerinde uzun süredir çalıştığı yapıyla bağlantısı bulunan kişiler dahil birçok suçtan kaydı bulunan isimlerin kimlerle ilişkide olduğu araştırılıyor. Gürcistan’da yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve Arjantin ile Meksika ülkelerinde olduğu tespit edilen Serkan Kurtuluş’un adı geçtiğimiz günlerde arabası ve işyeri taranan CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’ya yönelik saldırıda gündeme gelmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yapan Baratalalı ailesinin koruma talebi uygun bulundu. Valilik kararıyla Bülent Baratalı, Yiğit Baratalı ve diğer oğlu Yusuf Baratalı’ya yakın koruma tahsis edildi. Baratalı ailesini korumak için görevlendirilen üç yakın koruma göreve başladı. 

BÜYÜK BÖLÜMÜ MENDERES'TEN ÇIKTI
İzmir polisi, Menderes ilçesinde suç örgütü üyelerinin kullandığı hücre evini tespit etti. Gözaltına alınanların büyük bölümü bu adreste yakalandı.

Kırsal kesimde bulunan korunaklı ikametgahta yakalanan şüphelilerin, silahları evin dışına atmaya çalıştıkları tespit edildi.