GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
16 Ocak 2019 Çarşamba 11:49

İzmir'de sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, düzenledikleri etkinliklerle ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere kaynak yaratmaya devam ediyor.

Öğrenci burslarına ve bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, bu kez tiyatro oyununda kendileri sahneye çıktı. EBSOV Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı, Genel Sanat Yönetmenliğini Cihangir Turantaş’ın üstlendiği, Fransız tiyatrosunun önemli isimlerinden Robert Thomas tarafından kaleme alınan “8 Kadın” adlı oyun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Yönetmenliğini Doğan Yağcı, Yönetmen yardımcılığını Benal Özbek,  dekor ve kostüm tasarımını da Ebru Çulpan’ın yaptığı oyunda rol alan Didem G. Erdem,  Melike Binoğlu, Nazan Yılmaz, Arzu Öztaş,  Gülsün Kabadayı,  Dilek Şınlak, İncila Kabadayı ve Bengi Şen, polisiye, komedi ve müzikalin harmanlandığı eserde profesyonellere taş çıkartan bir performans sergiledi. Salonu dolduran sanatseverlerin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı’nın burslar hesabına aktarıldı.
DESTEĞE TEŞEKKÜR
EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Sevinçli ve Aytekin Öztaş, Meclis Üyeleri Erdoğan Çiçekçi, Temel Aycan Şen, Enver Olgunsoy, Nejat Özduran ve Atınç Abay da izleyiciler arasında yer aldı.

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İpek Özçelik, Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan eğitim konusunda son derece başarılı çalışmalara imza atan Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı’nın bu duyarlılığına kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yaptıkları faaliyetlerle katkıda bulunduklarını söyledi. Özçelik, “Her yıl 500’den fazla öğrenciye burs veren vakfımıza destek olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz, çabalarımıza verdiğiniz katkıya teşekkür ediyoruz” dedi.

EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kocagil de, “Önceliklerimiz arasında öğrencilere destek sağlayarak eğitimlerine yardımcı olmak, ihtiyaç sahibi kişilerle yardımseverleri buluşturmak ve çağdaş, laik bir nesil yetişmesi için imkan yaratmak geliyor. En iyi yatırım, geleceğe yatırımdır” diye konuştu.

EBSO Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri sanayicilerin eşleri tarafından kurulan Kadınlar Birliği’nin örnek teşkil edecek bir organizasyon yapısı ile öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitime desteklerin artarak devam etmesi konusundaki özverili çabalarını öven Kocagil, “Kadınlar Birliği’mizin sanat ve kültür alanındaki çalışmaları, başarıları ve sonuçta yarattıkları değerler hepimizi gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Oyunun sonunda etkinliğin gerçekleşmesine katkıları dolayısıyla Folkart İnşaat, Niş Kağıtçılık, Özgüven Mühendislik firmaları ile Genel Sanat Yönetmeni Cihangir Turantaş, Yönetmen Doğan Yağcı ve Makyöz Dilek Mutlutürk’e de teşekkür plaketleri verildi.