GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Temmuz 2020 Çarşamba 13:43

İzmir’de sağlık emekçilerine eylem yasağı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığındaki Hıfzıssıhha Kurulu, kentteki bazı hastanelerde düzenlenen eylemlerin yasaklandığını ve kurala uymayanlara adli işlem ve para cezası verileceğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, İzmirli sağlık çalışanlarının eylem yapması yasaklandı. Açıklamada ‘ilimiz sınırları içinde bulunan tüm sağlık kurumları ile bunların bağlı bulunduğu kurumların ek bina, idari bina, kampüs vb. alanları da dahil olmak üzere hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla her türlü gösteri, toplantı ve eylemlerin yasaklanmasına karar verilmiştir’’ denildi. Karara uymayanlara para cezası verileceği, ayrıca adli işlem yapılacağına da vurgu yapıldı.

KİŞİLER ARASI TEMASI AZALTMAK İSTİYORUZ
Kurulun açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla artıran koronavirüs salgınının, halk sağlığı açısından oluşturudğu riski yönetebilmek adına, sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla böyle bir karar alınmıştır. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan karara uyulmayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhla Kanununu gereği idari para cezası verilmesi başta olmak üzere, aykırılığın durumuna göre adli işlemler yapılacaktır.”