GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ocak 2020 Salı 12:32

İzmir'de 'Roman Mahallesi' krizi! 'Akrabalar yerleştiriliyor' iddiası

İzmir’in Selçuk ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Pruçu’ya ait arazinin bir bölümünü valiliğe bağışlaması ve bu bölgede Roman vatandaşların yerleştirilecek olması tartışmalara yol açtı. İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Purçu tarafından ayrımcılık yapıldığını ve söz konusu bölgeye akrabalarını yerleştirmeye çalıştığını belirtti.

Belevi Mahallesi’nde bulunan bölgede kurulmak istenen Roman Mahallesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kendisine ait araziyi Valiliğe bağışlayarak bölgede Roman Mahallesi kurulmasını talep etti. İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır yaptığı açıklamada yeni kurulacak mahallede Purçu’nun akrabalarını yerleştirmek istediğini açıkladı.

Cıstır açıklamasında "Madem toplumsal bir proje yapacaksın; o halde akrabalarından başlamasaydın. O bölgeye gelenlerin çoğu Özcan Bey’in kendi akrabaları. Buraya 20 tane çadır dikildi. Yemek geliyor, su geliyor, seyyar tuvalet var. Ancak hiçbir sosyal yaşantıları yok.  Selçuk’a yakında Çaybaşı gibi, Çırpı gibi çok yoksul yerler varken; Selçuk’a 100 tane konut yağacağım diyor. Bunun 80 tanesini kime dağıtacak" diye konuştu.

“SELÇUK’UN 1/25000 ÖLÇEKLİ PLAN YAPMA YETKİSİ YOK”
Kent konseyi, Selçuk Gönüllüleri Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Belediye temsilcisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Sendikası, İsabey Mahallesi ve 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı ile bir araya gelip konu hakkında görüş alışverişi yaptıklarını belirten Cıstır; "Mimarlar Odası’nı harekete geçireceğiz. Selçuk’un 1/25000 ölçekli plan yapma yetkisi yok" ifadelerini kullandıklarını kaydetti.