GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ekim 2018 Cuma 10:37

İzmir'de rengarenk fuar

17 Ekim’de kapılarını sektör profesyonellerine açan Fashion Prime 2. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, rengarenk binlerce ürünü fuarizmir’de bir araya getirdi.

Hayata geçirdiği moda ve tekstil fuarlarıyla Türkiye ve dünyada adını duyuran İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nın ikincisi katılımcı ve ziyaretçilerden tam not aldı. 17 Ekim tarihinde kapılarını açan Fashion Prime, Türkiye ihracatında önemli bir kalemi oluşturan hazır giyim sektörünün alt dallarında bulunan renk renk kumaş türleri, düğme, etiket, fermuar gibi aksesuarlar başta olmak üzere özel kumaşlardan yapılan kıyafetleri profesyonel ziyaretçilere sundu. Yurt dışından gelen alıcılarla ikili iş görüşmelerinin yapılmasıyla birlikte hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatına büyük katkı sağlanması hedefleniyor. 

RENK RENK KUMAŞLAR 
Fuarda sektörün önde gelen firmalarının stantları renkli kumaşlar ve aksesuarlarla dikkat çekti. Motifli etiketler, lastikler, kurdeleler, düğmeler, çıt çıtlar, perçinler, fermuarlar, pullar, payetler, boncuklar, çeşit çeşit askılar, kanaviçeler, nakışlar, taşlar gibi rengarenk konfeksiyon yan sanayi ürünleri ilgi odağı oldu. Desenli, düz, üzerinde motifler olan kumaşlar başta olmak üzere gelinlik, abiye, fantezi, baskılı, elyaf endüstriyel ham, ipek işlemeli, jakar, kadife, keten, pamuklu keten, kot gibi kumaş türlerine de ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Fashion Prime’daki dikiş makineleri ve lazer baskı makineleri sektör profesyonelleri tarafından özellikle incelendi. 

TREND AREA BULUŞTURDU
Fashion Prime Fuarı’nda stantların içinde bu kez Aksesuar Trend Area ve Kumaş Trend Area oluşturuldu. Kumaş Trend Area’da firmaların kumaş çeşitleri yer aldı. Aksesuar Trend Area’da yüzlerce ürün özel olarak sergilendi. Katılımcı firmalar kumaş ve aksesuar çeşitlerinin yanına kartvizitlerini bıraktı. Bu sayede bu alanları ziyaret eden sektör profesyonelleri firmalarla birebir görüşme olanağı buldu.