GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mayıs 2021 Pazar 18:01

İzmir'de 'pis su' polemiği! AK Parti ve Büyükşehir'den karşılıklı açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin körfeze atık su aktarımı yapıldığı iddialarına yanıt vererek "İzmir halkının sağlığının siyasi çıkarlara alet olmasına izin vermeyeceğiz” ifadeleri kullanmıştı. Büyükşehir'in açıklamalarına sert bir dille tepki gösteren Sürekli, "Alay edercesine yaptıkları açıklama yetersizdir! Görünen o ki,  CHP; İzmir’i çantada keklik görme işini, ‘kâle almama’ noktasına taşımıştır!" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir kent merkezi olan Konak Pier'in hemen yanında, kirli suyun Körfez'e verilmesi ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin sosyal medyada verdiği mesaja karşı, Büyükşehir Belediyesi'nden 'Zararlı atık akışı gerçekleşmedi' cevabı gelirken, açıklamaların manipülatif olduğu ileri sürüldü. Büyükşehir'in açıklamasının hemen ardından Başkan Sürekli'den bir tepki daha geldi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açılmasında şu ifadelere yer verdi; ''Önce şuna açıklık getirelim! TDK’ya göre ‘MANİPÜLASYON’;  “yönlendirme, seçme, ekleme, çıkarma yoluyla bilgileri değiştirme” anlamındadır! Oysa, körfeze deşarj edilen atık su görüntüleri ortadadır! Bu bir belgedir! İzmir kamuoyunun bu pisliği ve kokuyu sorma hakkı vardır! CHP’li yerel idare, bu haklı soruları manipülatif bularak halkın endişesine kayıtsız kalmış; siyasi algı yaratma kozuna sığınmıştır. Alay edercesine yaptıkları açıklama yetersizdir! Görünen o ki,  CHP; İzmir’i çantada keklik görme işini, ‘kâle almama’ noktasına taşımıştır!" 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklama şu şekildeydi:
"İzmir Körfezi'ne atık su deşarj edildiği" yönündeki manipülatif iddialara karşı açık cevabımızdır!

Bazı sosyal medya hesaplarından yayınlanan görüntüler üzerinden yapılan "İzmir Körfezi'ne atık su deşarj edildiği" şeklindeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Kemeraltı'nda yapımını sürdürdüğü yağmur suyu hattı yenileme çalışmaları Konak sahil kesiminde devam etmektedir. Çalışma sırasında bölgedeki içme suyu hattının deplasmanı sürecinde zeminden gelen yeraltı suyu, geçici bir süre bahis konusu olan yağmur suyu hattına bağlanmıştır.

Deşarj sırasında körfeze hiçbir şekilde zararlı atık su akışı gerçekleşmemiştir.

Yaşadığımız afetleri bir daha yaşamamak adına altyapımızı güçlendirmeye devam edecek, İzmir halkının sağlığının siyasi çıkarlara alet olmasına izin vermeyeceğiz.

İLGİLİ HABER: AK Partili Sürekli'den Soyer'e videolu 'körfez' eleştirisi