GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
14 Mart 2017 Salı 13:14

İzmir'de pamuk standardı eğitimi

İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD), sürdürülebilir pamuk üretimi standardı olan ‘Better Cotton’ Standart Sistemi eğitimlerini bu yıl 27-29 Mart tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirecek.

Her yıl bünyesine daha fazla pamuk arazisi ve daha fazla çiftçinin katılmasıyla Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretiminin yaygınlaşmasını hedefleyen İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, yerelde 'üretici birim' adını verdiği ortaklarının yardımıyla Better Cotton Standardına uygun sürdürülebilir pamuk üretiminin gerçekleşmesini sağlıyor.

Better Cotton Standardını uygulayacak üretici birimler, çiftçilerin hangi konularda nasıl takip edilmesi gerektiğinden, çiftçi ve arazi denetimlerine, çiftçi eğitimlerinin organizasyonundan raporlama araç ve yöntemlerine kadar birçok konuda eğitiliyor. IPUD 2016 sezonunda, bünyesindeki 30 üretici birimin 64 proje yöneticisi ve saha sorumlusunu Şanlıurfa ve Aydın’da düzenlediği toplantılarda eğitti. Bu eğitimlere katılan ve Better Cotton standardının uygulanmasından sorumlu kişiler 2016 sezonu boyunca tüm Türkiye genelinde 2 bin 354 çiftçi ve işçinin eğitilmesini sağladı.

Derneğin bu eğitimlerle Aydın’dan Şanlıurfa’ya kadar farklı pamuk üretim yörelerindeki yerel ortaklarına dokunduğunu belirten IPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, "Üretici birim eğitiminde yerel ortaklarımız, pamuğu yetiştirirken uyulması gereken çevresel şartlardan, çiftçi girdilerinin takip edildiği raporlama yöntemlerine kadar birçok konuda bilgileniyorlar ve bu bilgileri sayesinde birçok çiftçinin sürdürülebilir pamuk üretimine destek oluyorlar" dedi.

2017 sezonunda yeni başvuran üretici birimlerin eğitimini 27-29 Mart tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirecek olan dernek, geçen yıl eğitim alanların sorularını cevaplamak ve bilgilerini tazelemek için ise uzaktan eğitim yöntemini kullanarak nisan ayında on-line ortamda eski üretici birimleri bir araya getireceğini bildirdi. (DHA)