GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2018 Cuma 14:30

İzmir’de ortak miting iptal!

On büyükşehirde ortak miting kararı alan Kılıçdaroğlu ve İnce, bu sayıyı dörde düşürmüştü. İzmir’de gerçekleşecek miting için de iki ismin Gündoğdu’da birlikte vatandaşlara seslenmesi bekleniyordu. İnce ve Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşme sonrasında ortak mitinglerin iptal edildiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından, ortak mitinglerin tarafsız cumhurbaşkanı adayı propagandasına zarar verme olasılığı gözetilerek iptal edildiği bildirildi.

MİTİNG SAYISI ÖNCE 10'DAN 8'E SONRA 4'E DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
10 büyükşehirde ortak miting kararı alan Kılıçdaroğlu ve İnce, bu sayıyı önce 8’e, sonra 4 mitinge düşürmüştü. Kılıçdaroğlu’nun İnce ile yaptığı görüşmenin ardından, ortak mitinglerin tarafsız cumhurbaşkanı adayı propagandasına zarar verme olasılığı gözetilerek iptal edildiği bildirildi. Seçim sonuna kadar Kılıçdaroğlu ve İnce ayrı ayrı propaganda yapmaya devam edecek.

İki ismin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek mitingde vatandaşlara birlikte seslenmesi bekleniyordu. Böylece İzmir’de İnce miting yapacak, Kılıçdaroğlu’nun ise ya bir salon programı yapacağı ya da tek başına bir miting düzenleyeceği ifade edildi.