GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ocak 2016 Salı 11:45

İzmir’de örnek proje: Dezavantajlı kadınlar için…

Ekonomik açıdan dezavantajlı 15 kadına yönelik düzenlenen ‘Organik Bebek Odası Giyimi, Yapımı ve Pazarlaması İle Dezavantajlı Gruplara Sürdürülebilir Gelir Kazandırılması Projesi’ başladı.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Kaymakamlığı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği,  İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve İl Dernekler Müdürlüğü ortaklığında ekonomik açıdan dezavantajlı 15 kadına yönelik düzenlenen ‘Organik Bebek Odası ve Giyimi Yapımı ve Pazarlaması ile Dezavantajlı Gruplara Sürdürülebilir Gelir Kazandırılması Projesi’ başladı. 

Tören, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Göynügür, Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç, daire amirleri ve kursiyerlerin katılımıyla Bayraklı Refik Şevket İnce Mahallesinde gerçekleşti.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Göynügür ve Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç proje hakkında bilgilendirme yaptı.

PROJE DETAYLARI
Proje kapsamında, Refik Şevket İnce Mahallesindeki kurs binasının 2 odası atölye, 1 odası da kursiyer çocukları için kreş olarak kullanılırken, atölyelerde dikiş, recme ve overlok işlemlerini gören 19 dikiş makinesi bulunuyor. Eylül 2015 yılında başlayan ve 1 yıl devam edecek olan kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek. Ayrıca, proje dahilinde Bayraklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından KOSGEB desteğiyle kursiyerlere girişimcilik kursu verilerek kendi iş yerlerini açıp hibe kaynaklarından da yararlanabilme imkanı sağlanacak. Kursiyerlerin, çocuklarının daha iyi bir ortamda kreş hizmeti alabilmeleri için mevcut binadaki kreş, Bayraklı Kaymakamlığı’nın katkısıyla Bayraklı Ticaret Borsası İlkokulunun ana sınıfında devam edecek.

ÖNEMLİ OLAN BALIK TUTMAYI ÖĞRENMEK
Proje açılışında girişimciliğin önemine vurgu yaparak kadınlara dikkat çeken Vali Toprak, “Ev kadınlarının el becerilerini geliştirme, meslek edinme ve ev ekonomisine katkıda bulunmaları son derecede önemli. Eğer ki böyle bir girişimcilik kursu ve böyle bir iş yeri açma sansınız varsa bir kişi açar diğerleri de yanında çalışır. Ondan sonra o genişletilir. Bu imkânlar var bu imkânlardan faydalanmak lazım. Ayakların üstünde durabileceği bir girişimci ruhuna sahip olabilir. Kadınlarımız daha bilgili, ayağını yere basabilen, kendine güvenen olursa bayanlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın yetiştirdiği çocuklar kendine güvenen çocuklar olacak. Geleceğe daha güvenle bakacak. Onun için sizinde eğitimli olmanız lazım, size de fırsat verilmesi lazım. İnşallah bu üretim sonrası tıkanıklarda giderilse burada önemli olan balık tutmayı öğrenmek, öğrendikten sonrası kolay” ifadelerini kullandı.

‘İSMİ OLMAYAN KAHRAMANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Sivil toplumun oluşturduğu farkındalığı vurgulayan Toprak” Şüphesiz ki bu çalışmalarda  sivil toplum ayağı var ve yine  maddi açıdan katkı sağlayanlar var. Ben eminim ki sizler sivil toplum olarak sadece bu kaynak değil ilave farkındalık oluşturacak ve gönlünde yüreğinde,  insanlarımızın daha iyi noktalara gelmesi için onlarında vicdani ve ahlaki değerlerinin de katkısını koyacak biçimde katkılar sunduklarını biliyorum. Onlara da teşekkür ediyorum.  İsmi olmayan kahramanlara.  Bir taraftan da şüphesiz ki bu projeleri devletimizin kurumları ile iş birliği halinde yapıyoruz. İlçe kaymakamımıza, milli eğitim müdürlüğümüze, halk eğitimimize, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfının yapmış olduğu katkılar varsa onlara da çok teşekkür ediyorum. Ve tüm buradaki sivil toplum devlet iş birliğinde ortaya çıkan projeye katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Projenin faydalanıcısı olan bayanlarımıza,  hanımefendilerimize, kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz ki bu projeye inandılar güvendiler ve projenin yürütümü için buraya geldiler” ifadelerini kullandı.