GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2019 Cuma 20:23

İzmir’de o partinin ilçe başkanı adaya tepki göstererek istifa etti!

DSP Buca İlçe Başkanı Hüseyin Dinçer, partisinin Belediye Başkan Adayı İsmail Bekiroğlu’na tepki göstererek görevinden istifa etti. Dinçer açıklama yaparak CHP’nin Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç’a destek vereceğini söyledi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- 31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Sürecin yoğun yaşandığı yerlerin başında gelen metropol ilçesi Buca’da dengeleri değiştirecek istifa meydan geldi.

Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Hüseyin Dinçer görevini bıraktı. Partisinin Buca Belediye Başkan Adayı İsmail Bekiroğlu’na tepki gösteren İlçe Başkanı Dinçer bir açıklama yaptı. Dinçer ayrıca Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partili Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ı destekleme kararı aldığını da vurguladı.  

İSTİFA ETTİ, KILIÇ’I DESTEKLEME KARARI ALDI
Dinçer şunları söyledi: Buca’da uzun yıllardır hizmet verdiğim,  ilçe başkanlığının kuruluşunu gerçekleştirdiğim Demokratik Sol Parti Buca İlçe Başkanlığı görevimden 29 Mart 2019 tarihi itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. DSP Buca Belediye Başkan adayımız İsmail Bekiroğlu ve Meclis Üyesi Adayları, seçim başladığı günden bu güne kadar kendileriyle ne söylediysem yerine getirmemiş, DSP’nin adını hiç kullanmayıp “Buca’da oturmuş kendi oyum var” havasında olmalarından dolayı bu kararı almış bulunuyorum.  Ben ilçe başkanı olarak, 5 parti değiştirdikten sonra bizden aday olan İsmail Bekiroğlu’na DSP’nin rozetini bile takmaya tenezzül etmeyen yanındaki ilçe başkanlarıyla birlikte yollarına devam etmesi ve bu şahıslarla aynı çatı altında yürümem mümkün olmadığı için, Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in kemiklerinin sızlamaması için bu şahıslarla yürümekten vazgeçiyorum.  Rahmetli Bülent Ecevit’in kurmuş olduğu DSP’nin içinde 20 yıl görev almış bir örgüt emekçisi olarak 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ı destekliyorum.

BİZ ONU GÖREVDEN ALDIK, PARTİMİZE UYGUN BİRİ DEĞİLDİR
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Açıklama yapan şahıs görevden alınmıştı. İlçe başkanımız değildir. Bu hareket de CHP’nin bir algı operasyonudur. Biz şu an bir ilçe başkanı ataması yapıyoruz. Arkadaşlarla toplantı halindeyiz. Biz parti olarak İsmail Bekiroğlu’nun arkasındayız. Adayımız İsmail Bekiroğlu’dur. O arkadaşın görevden alınmasının sebebini açıklarsak utanır. Bizim partimize uygun biri değildir. Seçime bir gün kala böyle bir hareket olmaz” dedi.