GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Temmuz 2017 Salı 11:04

İzmir'de o belediyenin 'prestij proje'si vitrinde: Krediyle yapıldı, satışa çıkıyor!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun İller Bankası’ndan kredi çekerek yapımını tamamladığı Görece Ticaret Merkezi’ndeki 19 adet iş yeri için satış kararı alındı. Soylu, projeden yapılması için bankadan ayrıca 40 milyon TL kredi çekmişti.

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Görece Ticaret Merkezi’ndeki işyerleri satışa çıkartıldı. Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun göreve geldikten sonra yapımına başladığı ilk yerler arasında bulunan Ticaret Merkezi’nin içinde yer alan 19 işyerinin satılması için harekete geçti.

İlçenin deniz kıyısında bulunan Özdere’de de görkemli belediye hizmet binası yapan Başkan Soylu, buradaki dükkanlar ve işyerleriyle ilgili çalışmalarını sürdürürken Görece’de satış kararı aldı. Başkan Soylu, 40 milyon TL’ye yakın İller Bankası’ndan kredi çekerken ilçede üç dönem belediye başkanlığı yapan Ergun Özgün’ün artı kasa ile devrettiği belediyede borç miktarı üç yılda yükseldi.

BAŞKALARI ALACAK!
CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala, “Belediye başkanı mülkiyeti belediyeye ait yerleri kiralamak ve gelir elde etmek yerine satış yöntemini tercih ediyor. En güzel yerlerde arsa ve araziler ile işyerlerini tek tek satıyor. Yeni listede göçmen vatandaşlarımızın bulunduğu Görece’de ticaret merkezi de var. Kiralama yöntemini tercih etse belki o bölgede yaşayanlar kiralayabilirdi. Şimdi ihale yapıldığı için Menderes dışından gelenler de alabilecek. İlçemizi bilmeyen, bu bölgede yaşamayanlar buralardan işyerlerini satın alarak para kazanacak” dedi. Pala, beş yıllık belediye başkanlığı dönemi sonunda Başkan Soylu’nun belediyeye borçlandıracağını bunun rakamının da 100 milyon TL’yi bulacağını tahmin ettiğini söyledi.