GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2023 Çarşamba 14:08

İzmir'de millet bahçesi manzaralı zeytinliklere villa!

Kemalpaşa Çiniliköy’de Binali Yıldırım Millet Bahçesi manzaralı zeytinlik arazilere villa yapılmasının önünü açan parselasyon planları askıya çıkarıldı.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Kemalpaşa Belediyesi yakın zamanda 5 binlik planları onaylanan Çiniliköy’e ait ayrıntılı planları yayımlamaya başladı.

İlk olarak 227 parsel üzerinde yer alan 27 adaya İmar Kanunu’nun 18. Madde Uygulamasına göre yapılan parselasyon planı ve dağıtım cetveli Kemalpaşa Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Yaklaşık 22 hektarlık alanın parselasyon planları ile birlikte DOP (düzenleme ortaklık payı) ve KOP (kamu ortaklık pay) kesintileri yapılarak yapılaşma öncesi bürokratik işlemleri tamamlandı.



30-50 MİLYON TL ARASINDA
Parselasyon planları ile birlikte bölgede villa tipi konutların dikilmesinin önü açıldı. Bölgedeki sıfır villaların değerleri 30 milyon TL ile 50 milyon TL arasında değişiyor.



YÜZLERCE ZEYTİNLİK TEHLİKEDE
Binali Yıldırım Millet Bahçesi manzaralı bölgenin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Parsel Sorgu Uygulaması’nda hali hazırda ‘zeytinlik’ olarak kayıtlı olması da dikkat çekti. İnşaatların başlaması ile bir çok yüzlerce zeytinlik ağacı kesilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.