GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Eylül 2021 Cuma 08:56

İzmir’de midye tüketiminde artış!

Geçen hafta kilosu 40 lira olan hamsi ve sardalyanın fiyatı, ilginin az olması nedeniyle 20 liraya düştü. En ucuz barbun 250 lira. Balık halinde deniz çipura yok. Haram denilen kalamarın kilosu 100 liradan 130 liraya fırlarken, midye, karides gibi tüketimi de arttı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından etiketler yer yer yasaklı dönemdeki fiyatların çok üzerine çıktı. Barbun, çipura ve levrekte fiyatlar yüksek seyirde devam ederken sardalya ve hamside fiyat düşüşü yaşandı.

EN PAHALI BALIK, KİLOSU 300 LİRAYLA KIRMIZI BARBUN
Yağmurun yağmaması ve balık azlığı nedeniyle halden çıkış fiyatlarının çok yüksek olduğuna vurgu yapan balıkçılar, “Balık azalınca, fiyatlar otomatik yükseliyor. Bu yıl da aynısını yaşadık” dediler. Barbunun, en pahalı balık olduğuna vurgu yapan balıkçılar, “En ucuz kırmızı barbun 250-300 lira arasında. Deniz çipura, halde bile yok. Toprak havuzlarda yetişen çipura, 90-100 lira. Deniz levrek, 140 liraya kadar yükseliyor. Deniz levrek, 110 liradan satılıyor” bilgisini verdi.

HARAM DENİLEN MİDYE, KALAMAR, KARİDESİN FİYATI DA SATIŞI DA ARTTI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Midye, kalamar, karides gibi deniz ürünlerinin tüketilmesi haramdır” şeklinde yayımladığı fetvadan sonra bu ürünlerin satış durumları hakkında bilgi veren balıkçılar, “Bu fetvadan sonra kalamarın fiyatı, 110 liradan 130 liraya çıktı. Diğer ürünlerin fiyatları küçük de olsa artış gösterdi. Tüketimleri azalmadığı gibi arttı” yorumunu yaptılar.