GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Aralık 2020 Perşembe 09:08

İzmir'de MHP'li eski başkana saldırıda itiraf hamlesi: Sis perdesi kalkıyor!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında dönemin MHP Urla İlçe Başkanı İsmail Taşoku'na silahlı saldırı olayının da yer aldığı organize suç örgütü davasında yeni gelişme yaşandı. İsmail Taşoku tarafından yapılan açıklamada saldırıyı gerçekleştiren zanlı Mustafa D.’nin itirafçı olmak istediği ve bu sebeple serbest bırakıldığı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve firari suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’un başını çektiği organize suç örgütü davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Aralarında dönemin MHP Urla İlçe Başkanı İsmail Taşoku'na silahlı saldırı, Urla'da eski CHP milletvekili Bülent Baratalı'nın avukatlık ofisinin kurşunlanması olaylarının da olduğu dosyada Taşoku’na yönelik saldırı ile ilgili tutuklu yargılanan sanık Mustafa D., davanın seyrini değiştirecek ifadeler vereceği öğrenildi. Mustafa D.’nin mahkemede itirafçı olmak istemesini açıklamasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İsmail Taşoku tarafından yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi:

“Mustafa D. Adındaki şahıs ilk tutukluluk süresinde suçu kabul ettiğini beyan etmişti. Tutukluk süresinde bu suçu kendisinin yapmadığını para ve tehdit karşılığında suçun işlendiğini kabul ederek mahkememize yazılı dilekçe yazarak suçu işleyenleri ve örgütleyenleri, bunların arkasında kimlerin olduğunu samimi itiraf edeceğini 3’üncü ağır ceza mahkemesine beyan etti. Mahkeme beyanları esas alarak dün tutuksuz yargılanmasına oy birliği ile karar verilerek serbest bırakıldı. Dilerim ve temennim odur ki bu haince saldırıyı düzenleyenler, arkasında olan kişiler, bu suçu azmettirenler, bu suçun arkasında maddi ve manevi destekleyenler ve bu suçu gizleyen ve saklayanlar dileğim ve temennim odur ki en kısa sürede Türk adaletinin karşısına çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılmalarını şahsım adına talep ediyorum. Ben görev süreci dönemimde haince bir saldırıya uğradım. Aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanıyken böyle bir saldırıya maruz kaldım. Temennim odur ki Türk adaletinin bu şahısların arkasında kimlerin olduğunu ve bu şahıslara para finansörü kimin olduğunu en kısa sürede bunların arkasındakilerin bulunarak Türk adaleti önüne getirilip hesap vermelerini ve en ağır şekilde yargılanmalarını şahsım adına talep ediyorum.