GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 10:17

İzmir'de mezarlık harcı ücretine indirim

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 TL olarak belirlenen “Mezar Yapımı Ruhsatı Harcı” ücretinin, yeniden eski tarife olan 20 TL'ye çekilmesine karar verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kabristanlarda 'Mezar Yapım Ruhsatı Harcı' olarak belirlediği 100 TL'lik tutar için geri adım atmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis gündeminde yer alması beklenen meclis gündeminde  100 TL'lik tutarın, yeniden 20 TL olarak belirlenmesi, ve 'Harcı' ibaresinin 'Tarife' ibaresi ile değiştirilmesi önerisi, Plan ve Bütçe – Tüketiciyi Koruma Komisyonlarında oybirliği ile kabul edildi.

Şubat ayı olağan meclisinde yer alan meclis gündeminde şu ifadelere yer verildi;

"Belediye Meclisimizin 27/11/2020 tarihli ve 05.1103 sayılı Kararıyla “Mezar Yapımı Ruhsatı Harcı” 2021 Mali Yılı Gelir Tarifemizde 100,00-TL olarak belirlenmiş olup, söz konusu ücretin 20,00-TL olarak tekrar değerlendirilmesi hususunun “Harcı ibaresinin Tarife olarak değiştirilmesi” şeklindeki görüş doğrultusunda değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu."