GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Mart 2016 Perşembe 14:51

İzmir’de Marble bereketi!

Son yıllardaki hamlesiyle dünyanın en büyük fuar organizasyonları arasında yer almayı başaran Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl yüzde 12 daha büyüdü. 23 Mart’ta kapılarını açmaya hazırlanan dev fuar için otellerde maksimum doluluğa ulaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 23-26 Mart 2016 tarihlerinde, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de kapılarını 22. kez açacak.

Her yıl dünyanın dört bir yanını buluşturan Marble, bu yıl da fuar sırasında İzmir ve çevresindeki otelleri yüzde 100 doluluğa ulaştırırken; yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcılar ve ziyaretçiler ile başta İzmir olmak üzere Türkiye ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunacak.

Bugün tarihi itibariyle Marble için İzmir’de 5 yıldızlı oteller yaklaşık 1700 yatak kapasitesinin ve 4 yıldızlı oteller yaklaşık 3000 yatak kapasitesinin yüzde 90 doluluğa ulaşmış bulunuyor.

Rezervasyon İptali Yok
Dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olarak gösterilen Marble’ın katılımcı ülkeleri arasında, sektör devi Çin önemli bir yer tutuyor. Sektöründe dünyanın sayılı firmalarından biri olan Antolini Luigi’nin de katılımcı olarak yer alacağı Marble 2016’da Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Endonezya, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan’ın önde gelen firmaları olacak. Hiçbir ülkeden rezervasyon iptalinin yaşanmadığı, aksine katılımcı talebinde ciddi artışların gözlendiği fuar için alım heyeti çalışmaları da hızla devam ediyor.

Marble’da Büyümeye Devam
İlki 1995 yılında, 2 bin 600 metrekare alan üzerinde, 47 firmanın katılımıyla düzenlenen ve geçen yıl 373’ü yabancı toplam 1.562 katılımcıya ev sahipliği yapan Marble, bu yıl 1.700’ü aşkın katılımcıyla yüzde 12 büyüyerek sektörünün önemli firmalarını ağırlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük fuarı olan Marble, bu yıl da Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir ticaret köprüsü kurmaya devam edecek.

Marble için bu yıl Fuar İzmir’de bazı düzenlemeler de yapıldı. Sektörden gelen yer tahsis taleplerini karşılamak için Fuar İzmir’in açık alanlarında yeni sergileme alanları oluşturuldu, firmaların yerleşim planları ziyaretçilerin daha rahat dolaşacağı şekilde düzenlendi. Açık alanda yer alan mermer işleme makinelerinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için alanın üzeri kapatılırken, iş makineleri için Fuar İzmir’in fuar meydanı da yeni alan tahsisine açıldı. Mermer işleme endüstrisinin öneminin artması ve dolayısıyla sektörün bu teknolojiden beslenmesi, fuarda yapılan değişikliklerin bel kemiğini oluşturdu.