GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
7 Kasım 2022 Pazartesi 14:05

İzmir'de mahkemeden satılık gökdelen arazisi!

Konak’ta MİA (merkezi iş alanı) sınırları içerisinde kalan 35 milyon değerindeki bin 574 metrekarelik arsa mahkemeden satışa çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ-  Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre İzmir’in Konak ilçesi sınırları içerisinde kalan bir taşınmaz satışa çıkarıldı.

İzmir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından yayımlanan ilana göre tapunun Halkapınar Mahallesi 7824 ada 2 parsel de kayıtlı arazi ortaklığın giderilmesi kapsamında ihaleye çıkarılacak.



Merkezi iş alanında kalan bin 574 metrekare büyüklüğündeki arsa için 35 milyonluk bir bedel belirlendi. Satışa çıkarılan arazi 1/1000 ölçekli Alsancak Liman Arkası Halkapınar Salhane Bölgesi (Halkapınar Salhane Kesimi) Uygulama İmar Planında yer alıyor ve 3.5 emsal ve 200 metreye kadar yapılaşma izni var.

Megapol İş Merkezi’nin yanı başında kalan parsel Özel Medicana Hastanesine 250 metre, Halkapınar Otobüs Aktarma Merkezi’ne 750 metre uzaklıkta yer alıyor. İlk ihale 4 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.