GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Mayıs 2021 Cuma 13:28

İzmir'de kuyumcuların başkanından piyasa yorumu: Paranın değeri yok, TL'ye güven yok!

Altın 2021 yılındaki kayıplarının büyük bir kısmını silerek 2020 yılında ulaştığı zirvelere yeniden çıktı. İstanbul’da çeyrek altında 850 TL’den işlemler gerçekleşirken, İzmir piyasasında 865 TL’den alım yapılıyor. Pi,yasalardaki son durumu değerlendiren İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, "Paranın değeri yok, TL’ye güven yok. Kripto para çıkardılar bunların bir karşılığı yok. Altının karşılığı olduğu için her zaman güvenilir liman” dedi.

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Altın, nisan ayı başından beri kademeli bir şekilde yükselerek sene başından beri olan kayıplarının büyük bir kısmını silmeyi başardı. Gram altın kurdaki artışın etkisiyle 522 liraya kadar çıkarak yeni zirvesini gördü.

Mayıs ayında Bitcoin’in yüzde 40 değer kaybetmesi ve altının yüzde 7 değer kazanmasıyla birlikte uzmanlar, altındaki bu yükselişin devam edeceğini kaydetti.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel de altın fiyatlarında yükselişin şaşırtıcı olmadığına dikkat çekerek “Altın düştüğünde de söylemiştim altın gördüğü değere mutlaka ulaşır diye. Geçtiğimiz yıl yükseldiği seviyeyi yine buldu şu anda. Paranın değeri yok, TL’ye güven yok. Kripto para çıkardılar bunların bir karşılığı yok. Altının karşılığı olduğu için her zaman güvenilir liman” dedi.

PARANIN DEĞERİ KALMADI
Altının daha da yükseleceği beklentisinde olduklarını belirten Baransel, “İnsanların cebindeki 100 lira 70-65 liraya düştü. Her geçen gün de düşüyor. Her şeye zam geliyor. Her şey ateş pahası. Büyük yatırımlar kalmadı eskisi gibi. Düğün yok, ziynet altın alınmıyor. İnsanlar artık borcu varsa altın alıyor sadece” diye konuştu.