GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ağustos 2017 Pazar 09:11

İzmir'de Kurban bayramı öncesi ilginç artış: Satışlar patladı!

Maddi durumu iyi olanların kestikleri kurbanlıkların etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmadan saklama yolunu seçmeleri buzdolabı satışlarının patlamasına sebep oldu. İzmir’de çok sayıda esnaf ‘son yıllarda derin dondurucu yetiştiremiyoruz' dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İslam aleminin her yıl coşkuyla kutladığı kurban bayramına sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş pazarlarda bütçesine uygun kurbanlık bulmanın derdine düştü.  

Hayvancılık piyasasında her yıl doğal olarak hareketliliğin yaşanmasına sebep olan kurban bayramının son yıllarda beyaz eşya sektörünün de yüzünü güldürdüğü ortaya çıktı.

Temeli ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak olan bayramda maddi durumu iyi olanların kestikleri kurbanları saklamak için buzdolabı ve derin dondurucu satan dükkanlara akın ettiği öğrenildi.

Bayramı özüne göre yaşayan Müslüman aileler olsa bile eski yıllara oranla bir kıyas yapıldığında toplumda artık kesilen kurban etinin dağıtılmasından çok saklanmasına yönelik bir eğilim olduğu ortaya çıktı.

DERİN DONDURUCU YETİŞTİREMİYORUZ!

İzmir’deki esnafların büyük bölümünün, ‘Son yıllarda derin dondurucu yetiştiremiyoruz. Etleri saklamak için farklı boyutlarda ve büyüklükte derin dondurucu siparişi alıyoruz. Çok yoğun bir ilgi var. Bunun kurban etlerini dağıtmadan saklamakla doğrudan orantısı var’ açıklamasında bulunmaları gelinen durumu özetliyor. Gelişmelerin ardından kafalarda, ‘Türkiye’de kurban bayramı özelliğini mi kaybetti?’ sorusu oluştu.