GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Haziran 2016 Çarşamba 08:57

İzmir'de 'Kumru Öğretmen' için seferberlik

Tüm Bel Sen İzmir, Hakkari Yüksekova’da evine kaçak inşaattan düşen beton harcın altında kalarak 2 yıldır bitkisel hayatta olan Kumru Öğretmen için seferber oldu.

EGEDESONSÖZ - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) İzmir Şubeleri tam iki yıl önce Hakkari Yüksekova’da evine beton harcı dökülmesi sonucu bitkisel hayata giren Kumru öğretmen için seferber oldu.

İHMAL SONUCU FACİA
Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni mezunu Kumru Konak 8 Haziran 2014 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yaparken evinde uyuduğu sırada başına korkunç bir olay geldi. Evinin bitişiğindeki arazide 4 katlı kaçak bir bina yapıldığı sırada inşaata fazla beton harcı dökünce inşaatın kolonları çökerek Konak’ın uyuduğu odanın duvarlarında bir delik açtı. Evinde uyuyan Kumru Öğretmen, odasına açılan delikten akan yüzlerce kiloluk beton harcın altında kaldı.

Ağır yaralanan Kumru Öğretmen, askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Kafasından aldığı darbeler sonucu bitkisel hayata giren Kumru Öğretmen, Van’da üç hafta tedavi gördükten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI REDDETTİ
Ege Üniversitesi’nde de altı ay tedavi gören Konak’ın sağlık durumunda bir iyileşme olmayınca, doktorları Konak’a ‘yoğun bakım rehabilitasyon’ tedavisi uygulama kararı aldı. Ancak Türkiye ’de yoğun bakım rehabilitasyonu uygulayacak bir hastane bulunmadığı için Konak’ın Almanya ’da altı ay tedavi görmesi için üniversite tarafından yurtdışı tedavi raporu hazırlandı.

Kumru Öğretmen için hazırlanan yurtdışı tedavi raporunda “hastanın refakatçi eşliğinde 6 ay süre ile yurtdışında bulunan Kliniken Schmıeder Neurogisches Fach-und Rehabilitationskrankenhaus  Allenesbach yoğun bakım sonrası rehabilitasyon merkezime sevki uygundur” ifadesi kullanıldı. Kumru Öğretmen’in üniversiteden aldığı rapor, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Sağlık Kurulu’na sundu. Raporu değerlendiren Sağlık Kurulu, Kumru Öğretmen’in Almanya’da tedavi görmesini reddetti.

Tedavi reddine dair hiçbir sebebin belirtilmediği Sağlık Kurulu raporunda, “Kumru Konak’ın T.C. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan almış olduğu 25.03.2015 tarih ve 206893 sayılı yurtdışında tedavisinin gerektiğine dair raporu hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Nöroloji ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon kliniklerimizin görüşleri doğrultusunda uygun bulunmamıştır” ifadesi kullanıldı.

YARDIM SEFERBERLİĞİ
Tam olarak iki yıldır Ege Üniversitesi’nde bitkisel hayatta tedavi gören Kumru Öğretmen için İzmir seferber oldu. Sağlık Bakanlığı’nın reddi üzerine Almanya’daki tedavi için 144 bin TL tutarındaki ücreti toplayabilmek için Tüm Bel Sen İzmir Şubeleri kampanya başlattı.  

Kumru Öğretmen’in ağabeyi Ali Ekber Konak’ın denetim kurulunda olduğu Tüm Bel Sen, topladığı yardımlarla Kumu Öğretmen’i tedavi ettirecek.

TÜM ÜYELERE DESTEK ÇAĞRISI
Para toplama kampanyası hakkında çağrı yapan Tüm Bel Sen İzmir Şube Eğitim Basın Yayın Sekreteri Özer Kaysavuk, ”Biz bu konuda tarafız. Biz KESK’e bağlı tüm sendikalar olarak seferberlik başlatıyoruz. Tüm üyelerimize bulunduğu kurumlarda destek olmaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Kumru Öğretmen için destek olmak isteyen vatandaşalar ağabey Ali Ekber Konak’a 0 535 643 26 30 numaralı telefondan ulaşarak destek olabilecek.