GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ağustos 2021 Çarşamba 16:46

İzmir’de köylüler yangın nöbetinde… Kimliği belirsiz kişilere ateş açtılar!

İzmir’in Torbalı ilçesinde orman yangını çıkarmak isteyen kimliği belirsiz bir gruba vatandaşlar müdahale etti. Köylülerin silahla ateş ettiği grup ormanlık alanda kaybolurken şüphelilerin bulunması için ekipler çalışma başlattı.

Torbalı’nın kırsal Dağtekke, Helvacı ve Düverlik köylerinde bir grubun ormanları yakmak için girişimde bulunduğu öne sürüldü.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen üç kişinin ilk olarak Helvacı köyünde görülmesi üzerine vatandaşlar ormanlara çıkarak bölgeden şüphelileri köyden uzaklaştırdı. Daha sonra jandarmaya ve çevredeki köylere haber veren Helvacı halkı gecenin ilerleyen saatlerine kadar köyde nöbet tuttu. Olayın üstünden kısa süre geçmesinin ardından Düverlik halkı da ormanları korumak için sahaya çıktı.

KÖYÜ MUHTARI ATEŞ AÇTI
Kısa süre sonra da Toptepe mevkiinde  3 kişi görüldü. Köy muhtarı Fahrettin Ünal, şüphelilere ilk olarak ikazda bulundu. Daha sonra kaçmaya başlayan şüphelilerin ardından ateş açtı. Muhtar daha sonra durumu jandarmaya bildirdi. Olayın üzerinden kısa süre geçmesinin ardından Dağtekke’de de 2 şüphelinin görüldüğü öğrenildi.

Düverlik Köyü Muhtarı Fahrettin Ünal yaptığı açıklamada “Bundan sonra geceleri ormandayız. Nöbet tutacağız. Ciğerlerimizin yanmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. (Torbalı Güncel)