GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mart 2020 Pazar 21:39

İzmir'de Korona tedavisi görüyordu: Hayatını kaybetti

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde “ahantarcı vedat” olarak bilinen Vedat Adanar Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybetti. Adanar’ın İzmir’de kaldığı bakım evinde hastalığa yakalandığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde uzun süre yaşayan ve vatandaşların “ahantarcı vedat” ismiyle tanıdığı Vedat Adanar koronavirüs salgınına yakalandı.  İzmir’de bakım evinde kalırken hastalığa yakalanan Adanar’ın bir süredir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü öğrenildi. 68 yaşında olan Adanar’ın cenazesi tören yapılmadan sessiz sedasız toprağa verildi.

Adanar'ın kardeşi Uğur Adanar da abisinin ölüm nedeninin koronavirüs olduğunu belirtti. Damat Gökmen Aydın ise, "Kayınpederim, eşimin babası Vedat Adanar hakkın rahmetine yürümüştür. Malesef covid19 olduğu için cenaze merasimi olmayacaktır." dedi. Akrabaları da taziyeleri kabul ederken başsağlığı dilekleri için Kemalpaşalılara teşekkür etti.

Öte yandan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden isimlerin ölüm raporunda “salgın hastalık” ibaresi yer alıyor. Ayrıca, cenaze işlemlerinde ölüm raporu ve sağlık kurul raporlarında “koronavirüs” ya da “kovid19” gibi tanımlamalar yer almıyor. Sağlık Bakanlığı ve valilikler yetkili makamlardan teyit edilmeyen bilgilerin kamuoyuna sunulmasının doğru olmadığını vurguluyor.