GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Şubat 2017 Cuma 11:09

İzmir’de korkunç son sonrası isyan: Mezarını kazdıracağım!

İzmir’de FETÖ’den açığa alınan ve intihar eden doktor Çetin’in çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen şahıs, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Doğruyol’a attığı mesajda, “Kim nasıl bir baskıya maruz bıraktı, ölüme nasıl itti? Hazmedemiyorum. İçim içime sığmıyor. Mezarını kazdırmaya gideceğim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - FETÖ soruşturması kapsamında, OHAL döneminde çıkan KHK ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden açığa alınan daha sonrasında bunalıma giren ve intihar eden 30 yaşındaki biyokimya asistanı doktor Orhan Çetin’in 20 yıllık çocukluk arkadaşı ilginç bir mesaj gönderdi.

Hastanenin 10'uncu katından atlayıp yaşamına son veren doktor Çetin’in çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen şahıs Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’a attığı mesajda önemli açıklamalarda bulundu.

Sendika Başkanı Doğruyol’a gelen mesajda, doktor Çetin’in çocukluk yıllarında yaşadıkları ve mesleğe girmeden önceki dönemde başından geçen zorluklar yer aldı. Çocukluk arkadaşı ayrıca Çetin’e iftira atıldığını iddia ederek mezarını kazdırmaya gideceğini söylerken Doğruyol’dan olayın iç yüzünün aydınlatılması için yardım talep etti. 

MESAJI BENDE KAYITLIDIR!
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Doğruyol, “Arkadaş ismini açıklamak istemiyor fakat mesajı bende kayıtlıdır, telefonda da çok kez konuştuk” dedi. 

20 YILLIK ARKADAŞTAN GELEN O MESAJ:

Babasını hiç tanımadı!
Ahmet Bey; ben Orhan Çetin’in 20 yıllık arkadaşı kardeşi can dostuyum. Bu çocuk babasını hiç tanımadı. Annesi ve üvey babasından ayrı Antalya’daki evlerinde ortaokuldan itibaren yalnız büyüdü. Aç kaldı, en lüks yemeği yumurta ekmekti. Yazın otellerde çalışıp üniversite harcını yatırdı. Hiç kimseden bir kuruş menfaati olmadı. İnançlı bir çocuktu, hakkaniyetsiz hiç bir başarısı olmadı. Bulunduğu mevkiye tırnaklarıyla kazıyarak geldi.

Mezarını kazdıracağım!
Aklım almıyor. Kim nasıl bir baskıya maruz bıraktı, ölüme nasıl itti? Hazmedemiyorum. İçim içime sığmıyor. Yarın mezarını kazdırmaya gideceğim. Bunu Orhan’ıma kardeşime reva görenlerin yanına mı kalacak? İsteyen istediğine bu iftirayı atıp hayatını karartacak ve bu karşılıksız mı kalacak? Vatana millete Orhan'dan daha hayırlı bir insan tanımadım ben. Hiç bir örgütle bağlantısı yok ve ispatlanamaz. Yazık ettiler kardeşime. Sizden ricam eğer imkanınız varsa yalvarırım bu olayı burada bırakmayın. Ona bu çirkin iftirayı atıp hayatını çalanların bulunup yargılanması için gerekeni yapın. Kardeşimin kanını yerde bırakmayın. Yalvarırım!