GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Eylül 2021 Çarşamba 10:24

İzmir'de korkulan oluyor!

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu İzmir Şube Başkanı Necip Vardal, sorumluluk bölgesindeki 10 ilçenin rakamlarını açıkladı. 100’den fazla öğrencinin, 17 öğretmenin pozitif olduğunu bildiren Başkan Vardal, 35’ten fazla sınıfın karantinaya alındığını söyledi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koronayla mücadeleyi maske ve dezenfektana indirdiğini öne sürdürdü

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın çocuğunun okulda koronaya yakalanması üzerine, tüm gözler eğitim yuvalarına çevrildi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, şubesinin sorumluluk bölgesinde yer alan Konak, Karabağlar, Gaziemir, Torbalı, Selçuk, Beydağ, Bayındır, Kiraz, Tire ve Ödemiş’i kapsayan ilçelerde 35’ten fazla sınıfın karantiya alındığını, 100’den fazla öğrencinin ve 17 öğretmenin PCR testlerinin pozitif çıktığını açıkladı

SALGINLA MÜCADELE MASKE VE DEZENFEKTANA İNDİRGENEMEZ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullar açılmadan önce yaptığı ciddi bir hazırlık olmadığını öne süren Sendika Başkanı Necip Vardal, “Maalesef bakanlık, okullarda koronayla mücadeleyi maske ve dezenfektana indirgemiş durumunda” yorumunu yaptı.

Milli Eğitimin, bu iki ürünü bile yeterince okullara gönderemediğini, kimi okullarda velilerden katkı istendiğini öne süren Başkan Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

BU ARTIŞ DEVAM EDERSE, YÜZ YÜZE EĞİTİM RİSKE GİRECEKTİR, BUNU İSTEMİYORUZ
“Salgınla mücadelenin sağlıklı yürütülebilmesi ve yüz yüze eğitimin kesintisiz sürdürülmesi, sadece maske ve dezenfektana bağlı değil. Bugün 45 kişilik sınıflar var. Sınıfların kesinlikle seyreltilmesi gerekiyor. Ders saatlerinin 30 dakikaya çekilmesi gerekiyor. Hijyen ve temizlik için ek personel ataması gerekir. Ek öğretmen ataması lazım. Şimdiye kadar çok sayıda ek derslik üretilmesi gerekirdi. Milli Eğitimin böyle bir hazırlık yapmadığını görüyoruz. Okulun daha 10 günlük sürecinde yaşadığımız bu korkunç vaka artışları ve sınıf kapanmaları devam ederse, doğal olarak yüz yüze eğitim riske girecektir. Böyle bir şeyi kesinlikle istemiyoruz. Yüz yüze eğitimin kesintisiz sürdürülmesi gerekiyor. Milli Eğitimin, yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için gereken adımları acilen atmasını istiyoruz.”