GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Kasım 2016 Cumartesi 11:25

İzmir'de 'KHK' isyanı: CHP velilerle alana indi!

CHP İl Örgütü, OHAL kapsamında İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin dershanelerinin kapatılmasına tepki gösterdi. Bornova’daki BELGEM önünde gerçekleşen basın açıklamasında öğrenci ve aileleri karardan geri dönülmesini istedi.

EGEDESONSÖZ - Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yeni yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin eğitim faaliyetleri durduruldu.

- BELEDİYELERE KHK ŞOKU: TÜM DERSHANELER KEPENK İNDİRİYOR!

Karşıyaka’da KARGEM, Bayraklı’da BAYGEM, Bornova’da BELGEM, Buca'da BUGEM, Gaziemir’de GAZİGEM ve ayrıca Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’ne de karar gönderildi.

- SERTEL: EĞİTİM KUTSALDIR, DOKUNMA!...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ihtiyaç sahibindeki öğrencilere ücretsiz eğitim ve öğretim veren ilçe belediye dershanelerinin kapatılmasını protesto etti.



CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, il yöneticileri, partililer, öğrenciler ve aileleri BELGEM önünde yapılan basın açıklamasında uygulamaya tepki gösterdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da BELGEM önünde toplanan veli, öğrenci ve öğretmelere seslendi. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağdur olmaması için şu ana kadar gereken girişimlerde bulunduklarını, ilgili makamlarla görüştüklerini ifade eden Başkan Olgun Atila, “Biz BELGEM’e hiç bir ayırım yapmadan öğrenci aldık. Kimseyi kırmadan ötekileştirmeden gerçek ihtiyaç sahiplerine öncelik tanıdık. Aynı tablo ile sadece biz karşı karşıya değiliz. Çıkarılan kanun Türkiye’deki tüm belediyeler için geçerli” diye konuştu.

10 BİNLERE 15 BİNLERE ÇIKARACAĞIZ
Bornova’nın eğitim konusunda iddialı bir kent olduğunu ifade Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin eğitim alanındaki desteğinin farklı şekillerde devam edeceğini söyledi. Atila,  “Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Şunu herkes çok iyi bilsin. Biz burada sizlere artık Türkçe ve matematik gibi dersler veremesek de santraç gibi, resim gibi, müzik gibi kurslarla Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. 12 yılda 45 bin öğrenciye eğitim verirken, bu sayıyı yılda 6 bin 500’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde de 10 binlere 15 binlere çıkaracağız. Her şartta çocuklarımızın eğitimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

BERABER DİRENECEĞİZ
Kavalar, “Bu eğitim merkezinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler belediye başkanımızla ve örgütümüzle yerelde, milletvekillerimizde parlamentoda mücadele edeceğiz. Hep beraber direnceğiz. Öğrenci ve aileleriyle bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Belediye başkanımızla bir haftadır ‘burayı nasıl açık tutarız’ diye konuşuyoruz.  Bazı belediyelerin kapatılmadığını öğrendik. Böyle bir yol varsa belediye başkanımız gerekeni yapacak ve buranın açık kalması için elinden geleni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

ANDIMIZ OKUNDU
Açıklamaların ardından kalabalık ‘BELGEM bizimdir bizim kalacak’ sloganı attı ve Andımız okundu.