GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Nisan 2019 Salı 10:41

İzmir’de kazanılamayan ilçeler için özel program!

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in seçimlerin ardından başlattığı ilçe turları kapsamında Cumhur İttifakı’nda olan 5 ilçede özel bir çalışma uyguladığı belirtildi. Temasların yanı sıra kazanılamayan ilçelerde değerlendirme ve öz eleştiri toplantılarının yapılacağı ifade edildi. İlk olarak Aliağa ve Bergama’da gerçekleşen zirvelerde Yücel, örgütü dinledi. Sürecin sonrasında ilçe danışma kurulu toplantılarının start almasının beklendiği açıklandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 31 Mart yerel seçimlerinin ardından örgüt çalışmaları noktasında kolları sıvadı. Geçtiğimiz hafta ilçe turlarına start veren İl Başkanı Yücel’in ayıca kaybedilen ya da kazanılamayan ilçeler özelinde bir ek program daha düzenlediği belirtildi.

Yücel, İYİ Parti ile oluşturulan Millet İttifakı’nın İzmir’de kazandığı 25 ilçeye giderek hem örgütle hem de belediye başkanıyla bir araya gelmeyi planlamıştı. Program kapsamında Cumhur İttifakı’nın elinde olan diğer 5 ilçede ise sadece örgüt buluşmaları düzenleniyor. Öte yandan bu 5 ilçede geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştirileceği aktarıldı. İlk olarak Aliağa ve Bergama’da yapılan toplantılarda, 31 Mart yerel seçimleri masaya yatırılırken başarısızlığın nedenleri üzerinde uzunca tartışıldığı belirtildi. Kınık, Kiraz ve Bayındır’daki değerlendirme ve öz eleştiri toplantılarının ise ilçe ziyaretleri kapsamında gerçekleşeceği öğrenildi.

Ayrıca ilçe turunun ardından yaşanacak süreçte ise ilçe danışma kurulu toplantılarının start alacağı da ifade edildi.