GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Mart 2017 Pazartesi 09:58

İzmir’de katliam: Bir gecede onlarcası kesildi!

Buca Kaynaklar’da orman alanında kalan onlarca ağaç bir gecede kesildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan işlem kurumları harekete geçirdi. Muhtar Erhan Şen, “Yıllardır bölgenin rantçılara teslim edilmemesi için mücadele ediyoruz. Gerekli yerlere şikayet ettik” dedi.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - İzmir’in doğal güzellikleri ve köy turizmi açısından son yıllarda tercih edilen yerler arasına giren Buca Kaynaklar Köyü yapılaşmanın da getirdiği nedenlerle bazı sorunlar yaşıyor.

Bölgede bulunan çok sayıda mülkiyet üzerindeki karışık durumdan faydalanan kimliği belirsiz kişiler orman ve hazineye ait arazilerde ağaçları kesiyor, yer açıyor. Zaman zaman ağaçların yok edildiği durumun benzeri önceki gün yaşandı. Kaynaklar Zafer Mahallesi’nin orman mülkiyetinde kalan kısmında onlarca ağaç bir gecede yok edildi.



Yapılan yasa dışı işlemle evlere çok yakın yerlerden itibaren ormana doğru kesim işlemi yapıldı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan işlem jandarma, orman ve belediyeyi de harekete geçirdi.

RANTA TESLİM ETMEYECEĞİZ
Bölgede uzun yıllardır verdiği doğa ve çevre mücadelesi ile tanınan Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen, yöre halkının duyarlı olduğunu söyledi. Sessiz sedasız yapılan ağaç kesiminin kimse tarafından fark edilmediğini anlatan Şen, “Yıllardır bölgenin rantçılara teslim edilmemesi için mücadele ediyoruz. Gerekli yerlere şikayet ettik. Orman müdürlüğünün bilgisi var. Jandarmamız da olayla yakından ilgileniyor. Belediyemizi de bilgilendirdik. Belli dönemlerde buralarda aynı işlemleri yapıyorlar. Arazilerdeki mülkiyet durumundan faydalanmak isteyenler gelip kendilerine yer açmak istiyorlar. Biz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.