GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
2 Aralık 2017 Cumartesi 17:20

İzmir'de kara kışta evsiz kaldılar... 7 kişilik aile yardım eli bekliyor

İzmir’in Buca İlçesi’nde elektrik kontağından çıktığı öğrenilen yangın nedeniyle 7 kişilik aile sokakta kaldı. Komşular ve çevrede bulunanlar yardım kampanyası başlattı. Aile, kendilerine yardım edilmesini istiyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Buca İlçesi Akıncılar Mahallesi’nde önceki gün çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale geldi. Gündüz vakti elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında evde bulunan anne Pelin İçer ve çocukları hayatlarını zor kurtardı.  Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken can kaybının yaşanmaması yüreklere su serpti.

Yaşları küçük olan 5 kardeş ile anneleri çıkan yangın sonrasında sokakta kaldı. Anne Pelin İçer, çocukları Tolgahan, Nehir, Çınar, Rüzgar ve Beraksu için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya sonrasında komşular bölgede bir ev kiralarken içindeki eksikleri tamamlamaya başladı. Bir bölümü bulunan eşyaların yanında temel gıda eksikliği ve birçok erzakın da yetersiz olduğu öğrenildi.

Aile, kurumlardan yardım talebinde bulunurken çocukların okul ve eğitimlerinin de aksamaması için hızlıca toparlanmaları gerektiğini belirtti. Beş çocuğu ile birlikte yangın sonrası sokakta kalan anne Pelin İçer’in imam nikahlı eşinin yangından önce çıkan anlaşmazlık nedeniyle evi terk ettiği, bir daha haber alınamadığı ve anneannesinin yanına taşındıkları belirlendi.