GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
7 Şubat 2023 Salı 15:49

İzmir’de kan bağışı rekoru!

Bir zamanlar stoklarında 3-5 ünite kan bulunan Türk Kızılay İzmir’de, Kahramanmaraş’taki depremde meydana gelen ihtiyaç üzerine 4 saatte 3 bin 200 ünite kan bağışı temin edildi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş depremi nedeniyle kana ihtiyaç olunca, İzmirliler her zaman olduğu gibi yine Kızılay’a koştu. Binlerce İzmirli, kan bağışında bulunmak için Türk Kızılay İzmir Başkanlığı’nın birimlerine koştu. Kan bağışı noktalarında uzun kuyruklar oluşturan İzmirlilerin bu duyarlı hareketi sonucu, 4 saat içinde 3 bin 200 ünite kan temin edildi.

Pandemi sürecinde iyice azalan kan bağışı eğiliminin, son dönemlerde artış gösterdiğini belirten yetkililer, çeşitli kampanyalarla günde 1500 ünite kan bağışı sağlanarak eski günlere dönülmesinden duyduklarını memnuniyeti dile getirmişlerdi. 4 saat içinde 3 bin 200 ünite kan toplanmasının çok büyük bir başarı olduğunu belirten ve bu hassasiyetlerinden dolayı İzmirlilere teşekkür ederen Kızılay yetkilileri, şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Geçmişte Soma maden faciasında, çeşitli afetlerde ve son olarak Bayraklı’yı yıkıp geçen depremde kan bağışında bulunmak için kan bağışı noktalarına koşan, rekora imza atan İzmirliler, yeni bir rekora koştu. Bir günde  3 bin 200 ünite kan toplamak Kızılay açısından başarıysa, İzmir için de gururdur. Bu önemli rakamın önümüzdeki günlerde devam edeceğini umuyoruz. İzmirliler bunu hep yapıyor ve örnek oluyor. Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer illerde oluşacak muhtemel kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay ve vatandaş işbirliğimiz devam edecek.”