GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Mayıs 2020 Salı 16:56

İzmir'de kaç kişi Kısa Çalışma Ödeneği aldı?

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin azaltılması için verilen devlet desteklerinden İzmir'de kaç kişinin yararlandığına ilişkin veriler belli oldu.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınının etkilerinin azaltılması için İŞKUR tarafından devreye alınan Kısa Çalışma Ödeneği'ne İzmir'den başvuran işletme ve ödenek alan kişi sayısı belli oldu.

Bakanlık verilerine göre İzmir'de Kısa Çalışma Ödeneği'ne 25 bin 642 işletme başvuruda bulundu ve 209 bin 759 çalışan Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalandı.

Öte yandan Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında 1. 2. ve 3. faz yardım paketlerine İzmir'den 338 bin 770 başvuruda bulunuldu. 188 bin 29 aile 188 milyon 29 bin liralık nakdi yardımdan faydalanırken, esnaflar için 25 bin liraya kadar limitli İşletme Finansman Desteği paketinden de İzmir'de 20 bin esnafın yararlandığı kaydedildi.

Ayrıca İzmirde 65 yaş üstü 615 bin 91 kişiye de koruyucu maske ve kolonya dağıtımı gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin de paylaştığı verilerle süreç içindeki destekler resmi anlamda ilk kez açıklanmış oldu.