GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Kasım 2021 Salı 13:39

İzmir'de JES zirvesi: Masada toplu sözleşme

İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediyelerinin katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündeminde ise işçilerle imzalanacak toplu iş sözleşmesi yer aldı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Köşger'in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'de katıldı. Toplantının gündeminde ise Balçova, Narlıdere ve Seferihisar'da yürüten jeotermal çalışmaları yer aldı.

Toplantıda ayrıca Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş bünyesinde çalışan işçilerin toplu sözleşmesi gündeme geldi. Türk-İş’e bağlı TES-İŞ sendikasıyla işverenlere arasında anlaşma sağlanırsa işçiler yeni yıl zam ile girecek.

Sendikaya önerilen zam oranının, enflasyon oranında olan yüzde 20 olacağı öğrenildi.

Toplantıyı sosyal medya hesabından duyuran İzmir Valiliği ise şu ifadeleri kullandı;

"Balçova - Narlıdere, Seferihisar Jeotermal sahalarında yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği İzmir Jeotermal Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı, Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi."