GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2017 Cuma 16:00

İzmir'de jandarmaya FETÖ operasyonu!

İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda, örgütün jandarma yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 12 muvazzaf askeri personel gözaltına alındı.

İzmir merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, örgütün jandarma teşkilatı içinde yer aldıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgütün jandarma teşkilatı içindeki yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 6 astsubay ile 6 uzman çavuş hakkında yakalama kararı çıkarılması sonrası çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, bu sabah İzmir merkez ile İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Eskişehir, Manisa, Afyonkarahisar, Yalova, Kırşehir ve Kayseri'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda değişik rütbelerde görevli 12 jandarma personeli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılara, daha önceki operasyonlarda yakalanan ve tutuklanan kişilerin ifadelerinden yola çıkılarak ulaşıldığı, halen jandarma teşkilatı içinde görev yapan bu kişilerin örgütün kendilerini gizleyen "kripto" elemanları oldukları ileri sürüldü. 

Zanlılar, İzmir İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. (AA)