GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2018 Perşembe 11:12

İzmir’de İYİ Partili o isimden eski partisine: Cumhurbaşkanı adayınız kim?

İYİ Parti Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ergenekon, MHP’den kopmayan ve teşkilatlarda yer alan mensuplara sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanı adayınız kim?” diye sordu.

EGEDESONSÖZ- Erken genel seçimin tarihinin 24 Haziran olarak ilan edilmesi siyaseti hareketlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gelen seçim hamlesi milliyetçi oyları tutma çabası olarak nitelendirildi. İYİ Parti’nin seçime girip girmeme konusu kamuoyunda tartışma konusu oldu.

MHP'den çok sayıda ismi kadrosuna katan İYİ Parti'den ise seçim çalışmaları için start verildi. Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı.

İzmir’de de İYİ Parti’nin Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten eski MHP’li Mehmet Kamil Ergenekon ise eski partisine göndermede bulundu. Cumhur İttifakı’nda AK Parti ile hareket eden MHP’nin teşkilat mensuplarına manidar bir soru yönelten Ergenekon, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MHP’de kalan kardeşlerim. Merakımdan soruyorum. Cumhurbaşkanı adayınız kim?” ifadelerini kullandı.