GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2019 Cumartesi 12:32

İzmir'de 'İYİ' bayramlaşma... Çıray, İstanbul için anket açıkladı: 4-5 puan öndeyiz!

İzmir il binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine teşkilat yoğun bir katılım sağladı. Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Çıray, “İstanbul seçimlerinin Millet İttifakı lehine Cumhur İttifakı’nın 4-5 puan önünde biteceğini düşünüyoruz. Elimizdeki anket sonuçlarına göre 2 buçuk ile 5 puan arasında önde görünüyoruz. Meşru sonuçlardan bahsediyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nın Ramazan Bayramı için düzenlediği bayramlaşma programı il binasında gerçekleşti.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın katıldığı İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ev sahipliği yaptığı törende il yöneticileri, ilçe başkanları da yer aldı.

Bayramlaşmaya ayrıca kentte İYİ Partili tek resmi yerel yönetici olma özelliğini elinde bulunduran Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da katıldı.

OYLAMA YAPTIK BÖYLE BİR SONUÇ ÇIKTI
İl Başkanı Kırkpınar, “Bayramlaşmayı bayramın ikinci günü olur ama bayram tatili 9 gün olduğu için bazı arkadaşlarımızın seyahatleri olduğunu öğrendim. Ben de yönetim kurulu ile toplantı yaptım. İlçe başkanlarıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma sorarak bir planlama içine girdim. Ağırlıklı olarak bugün çıktı. Oylama gibi oldu ama böyle bir sonuç çıktı” dedi. Kırkpınar, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun programının aksamasından dolayı bayramlaşma törenine katılamadığını ifade etti ve selamlarını iletti.

VATANSEVER İYİ PARTİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Genel Başkan Yardımcısı Çıray ise İYİ Parti’nin Türkiye siyaseti açısından çok önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Çıray, “İYİ Parti’nin son zamanlarda Türkiye siyasetindeki bütünleştirici tutumu, partiler üstü anlayışı gittikçe toplumda daha fazla karşılık bulmaya başlamıştır. İYİ Parti Türk siyasi hayatının gidişatını değiştirmiştir. Çok zor şartlar altında kurulmuştur. Seçime sokulmamak için neler yapılmıştır? Bunları unutmayalım. 7 ayda çok büyük mesafeler almış ve milyonlarca insanın teveccühüne mazhar olmuştur. Bunlar sizlerin sayesinde olmuştur. Vatansever İYİ Partililere teşekkür etmek istiyorum. Bayramımıza 2 gün kalmıştır. Milli irademiz bayramı bugün kutlamamızı istemiştir” ifadelerini kullandı. Çıray, İzmirlilerin, Türk Milleti’nin ve İslam aleminin bayramını kutladığını da belirtti.  

MİLLET İTTİFAKI İSTANBUL’DA CUMHUR İTTİFAKI’NIN 4-5 PUAN ÖNÜNDE!
İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek olan seçim özelinde konuşan Çıray, “Ekrem İmamoğlu da Millet İttifakı’nın adayıdır. Biraz önce buraya gelirken Saadet Partisi yöneticileriyle karşılaştık. Onlar da Millet İttifakı’nın doğal üyeleridir. Ama bu seçimde aday çıkardılar. Bu da onların en demokratik haklarıdır. Biz Millet İttifakı’nın gereğini yapmaya ülke çıkarları açısından önem veriyoruz. İstanbul il başkanımız Buğra Bey ve milletvekillerimiz çeşitli aşamalarda ve desteklerini vermeye devam ediyorlar. İstanbul meselesi partiler üstü bir olay haline geldi. Millet iradesinin gaspını yaşadık. Seçilmiş bir başkanın mazbatasını aldılar. Bu Türk siyasi tarihinde 1946 yılından bu yana görülmüş en büyük siyasi skandaldır. Türk Milleti bu skandalla hesaplaşmak zorundadır. Kendi oyuna, iradesine sahip çıkmak adına sahip çıkmak zorundadır. Oy namusumuzdur. Oyumuzu korumak zorundayız. Bu anlamda İstanbul seçimlerinin Millet İttifakı lehine Cumhur İttifakı’nın 4-5 puan önünde biteceğini düşünüyoruz. Elimizdeki anket sonuçlarına göre 2 buçuk ile 5 puan arasında önde görünüyoruz. Meşru sonuçlardan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ İZLİYORUZ!
İzmir’de görevli olan yerel yönetimlerle ilgili de konuşan Çıray, “Biz İzmir’de de gerekli desteği verdik. Hem bu desteğin karşılığı olarak hem parti ayrılığı olarak hem de muhalif bir gözle izleyeceğimizi belirtmek isterim” dedi.