GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Mart 2018 Pazar 09:29

İzmir'de ilçe başkanına silahlı saldırıda yeni gelişme: Saldırgan polis memuru çıktı!

İzmir’in Tire İlçesi’nde İYİ Parti İlçe Başkanı Atakan Duran silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan yakalanırken Duran, yara almadan kurtuldu.

İYİ Parti’nin İzmir’deki teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Tire İlçesi’nde görevlendirdiği İlçe Başkanı Salih Atakan Duran silahlı saldırıya uğradı.

İlçe binasına gelen bir kişi Başkan Duran ile görüşmek istedi. Partide bulunan görevlilerle önce tartışan şahıs daha sonra ilçe başkanına doğru iki el ateş etti.  Araya girenlerin müdahalesiyle silah yere düşerken şahıs derdest edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri de şahsı gözaltına aldı.

Olayı yakından takip ettiğini belirten İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada, “Bu saldırı şahsi bir mesele değil partimizin ilçe başkanını korkutmaya yöneliktir. Çünkü Tire’de partimize ciddi bir katılım var. Şahıs doğrudan ilçe başkanımızı hedef almış. Ve onu vurmaya gelmiş. Konuyu yakından izliyoruz. Emniyet de çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

POLİS MEMURUYMUŞ
İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran'a makamında silahlı saldırı girişiminde bulunan U.Y.'nin (32), üç yıldır Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru olduğu öğrenildi. Ödemiş'e 30 kilometre mesafedeki komşu ilçe Tire'de yaşayan U.Y.'nin, neden böyle bir şey yaptığının araştırıldığı belirtildi. Öte yandan polis memuru U.Y., geçen 27 Haziran'da Tire'deki evinde tabancasını temizlerken, kazayla kendini sağ bacağından vurarak yaralamıştı. (DHA, Haber Merkezi)